Udrea se „încălzește” pentru Primăria Capitalei

Abia desemnată preşedinte interimar al filialei PDL Bucureşti, Elena Udrea are deja planuri mari pentru Capitală. Într-un post pe blogul personal, ministrul își exprimă dorința de a retransforma Bucureştiul în Micul Paris, exploatând la maximum potențialul turistic al capitalei noastre. Ideea i-a venit doamnei ministru în timpul unei vizite la  Budapesta. Dar pentru a ajunge la performanța de a atrage zeci-sute de mii de turiști, Udrea susține că „trebuie să rezolvăm câteva probleme presante”, punctându-l pe cele mai importante.

Ca un adevărat candidat la postul de primar general al Bucureștiului, Elena Udrea și-a prezentat programul pentru Capitală. Ministrul s-a legat în primul rând de autorizațiile de construcție, pentru că în București s-a construit mult și de cele mai multe ori haotic, iar în multe cazuri aprobările nu ar fi trebuit date. În plus, a subliniat necesitatea  modificării legii urbanismului pentru a limita numărul de etaje în cazul noilor construcții, astfel încât clădirile de patrimoniu să nu fie în umbra coloșilor imobiliari.

Udrea a menționat apoi renovarea zonelor istorice și i-a bătut obrazul actualului primar general în legătură cu tergiversarea lucrărilor din centrul vechi. Ministrul mai vrea să rezolve problema câinilor vagabonzi și să prezinte o capitală curată turiștilor  străini care să poată admira cerul din Piața Romană: „În general, Capitala trebuie să fie mai primitoare cu turiştii. Iar asta înseamnă străzi mai curate, înseamnă că atunci când turistul ajunge în Piaţa Romană, spre exemplu, să poată vedea cerul, nu doar cablurile agăţate de stâlpi”.

În programul electoral pentru primăria Capitalei, Udrea a sugerat că e nevoie de prețuri mai mici la serviciile de turism, pentru că sunt prea mari pentru ce oferă: „Atât timp cât preţurile din Bucureşti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu ne putem aştepta ca turiştii să vină în valuri”.

„Niciuna dintre aceste probleme nu sunt insurmontabile. Depinde de noi să le rezolvăm şi să redăm oraşului strălucirea pe care a avut-o altădată. Se poate, de asta sunt sigură; totul este să se vrea”, a conchis Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel