Udrea, reacție la decizia bombă a CE, după sesizarea ÎCCJ. ”Exclus! Judecători cu dedicație în cazul meu”

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Elena Udrea a reacţionat la scurt timp după ce Comisia Europeana a luat o decizie istorică, conform cărora decizia CCR pe completurile de la instanţa supremă poate fi aplicată în dosarul său. 

„Am aflat ulterior de ce s-a făcut această trimitere, sesizare (sesizarea CJUE cu 3 întrebări, n.r.)- pentru că se intenționa a nu se judeca niciun dosar în care se solicită rejudecarea de la fond a ultimei decizii CCR privind completele de judecători. Comisia Europeană recomandă CJUE să respingă sesizarea ÎCCJ pentru că, spune CE, deciziile unei curți constituționale într-o țară membri a Uniunii Europene nu încalcă prevederile unor tratate europene", a declarat Elena Udrea, la Curtea de Apel București, conform Mediafax. 

Fostul ministru a mai precizat că, în cazul în care dosarul Gala Bute se va rejudeca, nu îi este teamă că va primi o pedeapsă mai mare.

„Este exclus. Asta este ce îmi doresc cel mai mult este să mă rejudec, este corect. Faptul că am fost judecată la ICCJ de un complet care s-a dovedit că a fost compus ilegal prin faptul că au fost aduși juidecători care nu au fost trași la sorți, au fost aduși judecători cu dedicație în cazul meu. Mă refer la cel puțin judecătorul Ionuț Matei", a mai spus Udrea.

Comisia Europeană precizează, într-un răspuns transmis Curții de Justiție a UE, sesizată de instanța supremă în dosarul Gala Bute, că decizia CCR privind completurile de 5 judecători poate fi aplicată, întrucât legislația europeană nu interzice,potrivit unui document prezentat de avocatul lui Udrea. În acest dosar, Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel