Udrea: Hala Matache pare singurul obstacol în calea lui Oprescu la președinție

Elena Udrea
Elena Udrea

”Păstrarea istoriei şi identităţii locale este o acţiune costisitoare, dar nimeni nu îşi poate permite să piardă asemenea valori”, consideră fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea. Democrat-liberala condamnă, în acest context, intenția primarului Capitalei de a muta Hala Matache, apreciind că se pare că aceasta a rămas singurul obstacol în calea candidaturii lui Sorin Oprescu la Preşedinţia României din partea PSD.

Elena Udrea subscrie solicitărilor reprezentanţilor societăţii civile care se împotrivesc mutării Halei Matache şi crede că "orice ţară, orice oraş care se respectă are grijă de clădirile de patrimoniu", potrivit unei declarații de presă, informează Mediafax.

"Mi se pare imposibil ca, la douăzeci şi doi de ani de la căderea comunismului, autorităţile conduse de urmaşii PCR să plănuiască să intre cu buldozere peste Hala Matache", spune democrat-liberala.

Aceasta susține că, în timpul mandatului său, fusese stabilită o strategie, după întâlniri şi consultări iniţiate cu reprezentanţii societăţii civile, cu asociaţii profesionale de arhitectură şi urbanism şi cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care ar fi permis păstrarea Halei Matache pe actualul amplasament.

Mai mult, afirmă Udrea, cu câteva zile înainte de încheierea mandatului său de ministru, a fost semnat și un aviz pentru PUZ-ul zonei în care se vorbea de obligativitatea implementării acestei soluţii, dar ”iată că asistăm la situaţia în care Sorin Oprescu s-a răzgândit, s-a sucit, şi vrea să pună hala la pământ. În opinia acestuia, capitala României are bani pentru cea mai costisitoare autostradă din lume, pentru ceasuri de aur şi pentru raţe exotice, dar nu are bani pentru conservarea patrimoniului”, notează fostul ministru al Dezvoltării.

Fostul președinte al PDL București știe că ”păstrarea istoriei şi identităţii locale este o acţiune costisitoare, dar nimeni nu îşi poate permite să piardă asemenea valori. Nici chiar Sorin Oprescu, deşi pare că singurul obstacol care îi stă în cale în drumul său spre candidatura din partea PSD la Preşedinţia României a rămas Hala Matache. Şi de aceea hala trebuie demolată!", afirmă Udrea.

Săptămâna trecută, primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat că trebuie lămurită situaţia cu Hala Matache, pentru că în proiectul magistralei rutiere Buzeşti - Berzei sunt cheltuieli fantastice, precizând că hala va fi mutată "exact cu 37 de metri şi 20 de centimetri mai încolo".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel