EXCLUSIV  Dosar Udrea - Andronic, la DNA. Ce s-ar fi întâmplat de fapt la ÎCCJ

Elena Udrea
Elena Udrea

Iată care este motivul real pentru care ÎCCJ a apreciat ca fiind nelegale obținute e-mailurile din dosar.

Dosarul în care Elena Udrea și Dan Andonic sunt acuzați de trafic de influență, spălare de bani și mărturie mincinoasă se întoarce la DNA. Judecătorii ÎCCJ au fost cei care au făcut solicitarea, după ce Instanța Supremă a exclus mai multe probe din dosar.

Instanţa a apreciat ca fiind nelegal obţinute e-mailurile din dosar, iar Parchetul a solicitat dosarul înapoi pentru a face o percheziţie informatică. Emailurile fuseseră anterior obţinute dintr-un alt dosar, unde fusese făcută percheziţie informatică. Însă, pentru acest dosar, au fost preluate direct, din primul, fără a se reface percheziţia, susțin surse judiciare. 

Acesta este motivul pentru care ICCJ a apreciat că nu sunt legal obţinute. Astfel, nu ar fi vorba despre hacking, ci despre o preluare de probe din alt dosar.

Dosarul Elenei Udrea şi a lui Dan Andronic s-a restituit de ÎCCJ către DNA ca urmare a cererii DNA. Așadar, nu este  o decizie a ICCJ, ci s-a dat curs solicitării procurorului de dosar. Urmează o expertiză informatică şi retrimiterea în judecată a celor doi, potrivit surselor judiciare mai sus menţionate.

În urmă cu trei săptămâni, ÎCCJ a admis contestațiile jurnalistului Dan Andronic în dosarul în care acesta este trimis în judecată alături de fostul ministrul Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel