Ucraina: trupele ruse au început să se retragă de la graniţă

Ucraina a confirmat, luni, că trupele ruse au început să se retragă de la frontieră, în urma ordinului dat de preşedintele rus Vladimir Putin, care doreşte crearea unor condiţii cât mai bune înaintea reuniunii pe care o va avea vineri cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Au fost reperate mişcări de retragere a trupelor desfăşurate pe teritoriul rus, aproape de graniţa cu Ucraina”, a declarat Andrei Lîsenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională şi de apărare al Ucrainei. 

„Retragerea unităţilor militare, în special a celor de blindate şi aviaţie, este un proces pozitiv ce va contribui la diminuarea tensiunii în regiune”, a adăugat oficialul ucrainean.

Totuşi, Lîsenko a ţinut să precizeze că incursiunile „mercenarilor” instruiţi în Rusia şi care pătrund pe teritoriul ucrainean prin anumite sectoare de frontieră continuă.

Oficialul ucrainean a recunoscut însă că aceste incursiuni „nu sunt atât de masive cum erau” înaintea semnării armistiţiului de pe 5 septembrie.

Citește și: Băsescu - Putin, întâlnire la summit-ul Asia-Europa din Milano 


Preşedintele Vladimir Putin a ordonat, sâmbătă, retragerea în cazărmi a unităţilor militare trimise în timpul verii să efectueze manevre în regiunea Rostov, situată în vecinătatea provinciilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk. 

Ordinul liderului de la Kremlin vizează 17.600 de soldaţi

Potrivit unor surse oficiale de la Moscova, decizia de retragere a trupelor este motivată politic şi răspunde interesului Kremlinului de a pregăti terenul pentru întâlnirea Putin - Poroşenko, programată pentru vineri, la Milano. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel