Băsescu - Putin, întâlnire la summit-ul Asia-Europa din Milano

Președintele rus Vladimir Putin a confirmat prezența la summit-ul Asia-Europa, desfășurat la Milano în perioada 16-17 octombrie, acolo unde România va fi reprezentată de președintele Traian Băsescu sau de premierul Victor Ponta. 

Cel mai probabil, președintele Băsescu se va prevala de prerogativele sale în zona politicii externe și va alege să nu-i dea mandat premierului, mai ales că este una dintre ultimele șanse ale șefului statului să se întâlnească cu liderii mondiali.

Administrația Prezidențială încă nu a anunțat dacă președintele Traian Băsescu a ales să participe la evenimentul de la Milano.

Băsescu, atac fără precedent la Putin: Un bolnav care vrea refacerea URSS

Președintele Băsescu a avut în ultimele luni un discurs foarte contondent la adresa omologului rus, Vladimir Putin, pe fondul crizei din Ucraina. Băsescu l-a acuzat pe Putin că privește cu jind la gurile Dunării și l-a numit "un bolnav mintal care vrea refacerea Uniunii Sovietice".

Dezbaterea principală a summit-ului are tema Parteneriat responsabil pentru dezvoltatre durabilă şi securitate şi va fi condusă de Herman van Rompuy şi Juan Manuel Barosso, președinții în exerciţiu al Consiliului European şi al Comisiei Europene, ambii la sfârşit de mandat. În marja summitului, al zecelea de la înfiinţarea ASEM, vor avea mai multe întâlniri bilaterale.

Kremlinul a anunțat că nu este exclus ca Putin să aibă o întâlnire bilaterală sau multilaterală cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel