Ucraina susține că în Transnistria are loc recrutarea bărbaților pentru instrucțiuni militare

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Conform Ministerului Apărării al Ucrainei, în Transnistria are loc recrutarea bărbaților pentru instrucțiuni militare.

Așa-zisa Republică Moldovenească Transnistreană își întărește armata. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Scrisoarea așa-zisului Ministerul al Apărării al Transnistriei către șefii administrațiilor locale dezvăluie informații despre recrutarea cetățenilor pentru „instrucțiuni speciale”.

Se menționează că scopul întâlnirii este „asigurarea 100% a personalului Contingentului de Menținere a Păcii al Republicii Moldova Transnistrene, precum și asigurarea locurilor de muncă pentru populația aptă de muncă  a republicii”.

La întâlnire pot participa bărbați cu vârsta sub 55 de ani. Lor li se promite „sprijin financiar și material, cazare și mâncare”.

Cetăţenilor care nu lucrează li se promite din 2.800 de „ruble transnistrene”. Instructajul în sine va dura 90 de zile.

În ciuda participării voluntare oficiale la instrucțiuni, există informații că apelul va fi coercitiv, au accentuat la  serviciile de informații.

„Este de remarcat faptul că scrisoarea este datată 21 aprilie. Adică înainte de începerea ultimelor provocări rusești pe teritoriul „regiunii transnistrene”. Aceasta amintește de evenimentele din  republicile autoproclamate Donețk și Lugansk”, au adăugat la serviciul de informații, conform Bucpress.

CITEȘTE ȘI     -     Chirieac: Dacă Putin pune mâna pe Republica Moldova, o să-l avem, rânjind, la gardul nostru. Ce ar trebui să facă România

Bulgaria le cere cetățenilor săi să părăsească de urgență Republica Moldova. Update: Reacție de la Chișinău

Diplomația bulgară cere cetățenilor săi să evite călătoriile spre Republica Moldova.

De asemenea, bulgarii care se află în prezent pe teritoriul țării noastre sunt îndemnați să o părăsească de urgență, folosind „orice mijloc de transport disponibil”.

Sofia recomandă rezidenților temporari sau permanenți în Moldova să se înregistreze pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/moldova.

„În cazul în care au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Moldova pot contacta ambasada noastră din Chișinău la adresa str. București nr. 92, telefon: +373 22 23 89 10, fax: +373 22 23 79 78, precum și la gardă. Telefoane în timpul programului de lucru: + 373 22 23 79 83, + 373 22 23 89 10”, se menționează în comunicat (citește continuarea și vezi reacția Chișinăului - AICI).

VEZI ȘI    -    Maia Sandu, despre unirea cu România: „Atâta timp cât oamenii nu vor acest lucru...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel