Ucraina se teme de migranții din Belarus. Operațiune specială la granița dintre cele două țări

Ucraina se teme de migranții din Belarus. Operațiune specială la granița dintre cele două țări  /  Sursă foto: Captură YouTube
Ucraina se teme de migranții din Belarus. Operațiune specială la granița dintre cele două țări / Sursă foto: Captură YouTube

Ucraina începe o operațiune specială la graniță, pe fondul îngrijorării referitoare la migranții din Belarus.

Autoritățile ucrainene au început „operațiunea specială" în apropierea graniței cu Belarus, în încercarea de a întări apărarea acestei frontiere şi a împiedica o criză a migraţiei.

Anunțul a fost făcut miercuri de Serviciul frontierei de Stat al Ucrainei pe pagina oficială de Facebook. În total, pentru a împiedica posibile tentative ale migranţilor de a trece frontiera de stat, autoritățile au desfăşurat 8.500 de soldaţi şi ofiţeri de poliţie la graniţa cu Belarus, scrie Bucpress.

În urmă cu două zile, mai multe surse au dezvăluit faptul că pe rețelele de socializare sunt distribuite hărți cu rute spre vestul Europei, prin Ucraina, Slovacia și Cehia, în limba arabă, iar aceasta ar fi o nouă tactică a migranților de a intra în Uniunea Europeană.

Totodată, polițiștii de frontieră ucraineni au anunțat că au oprit 15 migranți care se prefăceau că sunt turiști la granița cu Belarus. Potrivit Reuters, acesta a fost primul astfel de caz de la izbucnirea crizei migrației la granița dintre Belarus și vecinii săi din Uniunea Europeană.

„Membrii polițiștilor de frontieră au decis să nu permită acestor persoane să intre, deoarece nu aveau niciun motiv să intre pe teritoriul statului nostru”, au declarat autoritățile de frontieră ucrainene.

Mass-media din Polonia și Slovacia speculează că migranții, după ce nu au reușit să treacă granița poloneză, și-ar putea încerca în curând norocul la granița mai puțin păzită bielorusă-ucraineană (citește continuarea AICI).

Criza migranţilor, cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei din ultimii 30 de ani, acuză Varşovia

Polonia a calificat duminică actuala criză a migranţilor de la frontiera cu Belarus drept cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei de la încheierea războiului rece, transmite France Presse, scrie Agerpres. 

Lukaşenko a lansat un război hibrid contra Uniunii Europene. Este cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei din ultimii 30 de ani. Polonia nu va ceda în faţa şantajului şi va face totul pentru a apăra frontierele UE, a scris premierul polonez Mateusz Morawiecki pe Twitter.

Astăzi ţinta este Polonia, dar mâine ea va fi Germania, Belgia, Franţa sau Spania, a continuat el, denunţând de asemenea sprijinul ascuns acordat de Vladimir Putin liderului belarus Aleksandr Lukaşenko (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel