Tactică nouă a migranților din Belarus. Hărți în limba arabă, cu rute prin Ucraina, Slovacia și Cehia, distribuite în online

Hărți care descriu diferite rute de migrație către Europa sunt distribuite în limba arabă pe rețelele sociale.

După încercări nereușite de a traversa granița belarusă-polonă, un grup de aproximativ 5.000 de migranți ar putea încerca să ajungă în Europa de Vest prin Ucraina, Slovacia și Cehia, potrivit ziarului polonez Gazeta Wyborcza și postului de televiziune slovac Markíza.

Totodată, polițiștii de frontieră ucraineni au anunțat că au oprit 15 migranți care se prefăceau că sunt turiști la granița cu Belarus. Potrivit Reuters, acesta a fost primul astfel de caz de la izbucnirea crizei migrației la granița dintre Belarus și vecinii săi din Uniunea Europeană.

„Membrii polițiștilor de frontieră au decis să nu permită acestor persoane să intre, deoarece nu aveau niciun motiv să intre pe teritoriul statului nostru”, au declarat autoritățile de frontieră ucrainene.

Mass-media din Polonia și Slovacia speculează că migranții, după ce nu au reușit să treacă granița poloneză, și-ar putea încerca în curând norocul la granița mai puțin păzită bielorusă-ucraineană.

Hărți în arabă în mediul online

„Există informații că, dacă Belarus nu reușește să treacă migranții peste granițele Poloniei, ei vor încerca să-i direcționeze către granița cu Ucraina”, a spus reporterul Anna Gorczyca de la Gazeta Wyborcza, adăugând că este dificil de spus dacă migranții ar avea o șansă reală să ajungă în Occident.

De asemenea, Polonia a remarcat relocarea în Belarus a unor migranți de la frontieră, ceea ce, potrivit ziarului, a crescut probabilitatea ca aceștia să poată folosi alte rute.

„I-au mutat în săli mari, dar serviciile ucrainene semnalează că aproximativ 5.000 de migranți sunt aproape de granița dintre Belarus și Ucraina”, a spus reporterul polonez.

Markíza TV a subliniat ulterior că au apărut hărți „care arată o posibilă nouă rută de migrație” care circulă pe rețelele de socializare. Potrivit presei poloneze, aceste hărți, cu descrieri exclusiv în arabă, sunt răspândite printre migranții adunați în Belarus.

Cu toate acestea, la prima vedere, unele hărți ridică îndoieli cu privire la autenticitatea lor, deoarece sunt practic inutile pentru orientarea în teren, potrivit RMX.

Criza migranţilor, cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei din ultimii 30 de ani, acuză Varşovia

Polonia a calificat duminică actuala criză a migranţilor de la frontiera cu Belarus drept cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei de la încheierea războiului rece, transmite France Presse, scrie Agerpres. 

Lukaşenko a lansat un război hibrid contra Uniunii Europene. Este cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei din ultimii 30 de ani. Polonia nu va ceda în faţa şantajului şi va face totul pentru a apăra frontierele UE, a scris premierul polonez Mateusz Morawiecki pe Twitter.

Astăzi ţinta este Polonia, dar mâine ea va fi Germania, Belgia, Franţa sau Spania, a continuat el, denunţând de asemenea sprijinul ascuns acordat de Vladimir Putin liderului belarus Aleksandr Lukaşenko (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel