Ucraina denunţă atacuri 'masive' joi cu peste 120 de rachete ruseşti

Ucraina denunţă atacuri 'masive' cu peste 120 de rachete ruseşti
Ucraina denunţă atacuri 'masive' cu peste 120 de rachete ruseşti

Ucraina denunţă atacuri 'masive' cu peste 120 de rachete ruseşti joi dimineaţă asupra mai multor oraşe din ţară, printre care şi Kiev, potrivit armatei şi preşedinţiei ucrainene, relatează AFP şi DPA.

'Inamicul atacă Ucraina pe mai multe fronturi, cu rachete de croazieră lansată din avioane şi de pe nave', au transmis forţele aeriene pe reţelele de socializare.

'Peste 120 de rachete au fost lansate pentru a distruge infrastructuri civile esenţiale şi pentru a ucide în masă civili', a spus consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak pe Twitter, fără a oferi un bilanţ al potenţialelor victime.

Alertele aeriene au putut fi auzite în toată Ucraina joi dimineaţă. Mai multe explozii puternice au fost în centrul Kievului. Primarul capitalei, Vitali Kliciko, a spus că este vorba despre mai multe explozii, soldate cu trei răniţi, între care o adolescentă de 14 ani. Toţi sunt spitalizaţi, a transmis Kliciko pe contul său de Telegram.

VEZI ȘI - Un țurțure uriaș a căzut în capul unui general rus, la Moscova. A fost rănit grav - Video

Kliciko a atras atenţia asupra unor posibile întreruperi de electricitate şi le-a cerut locuitorilor să îşi încarce telefoanele şi să facă provizii de apă.

De asemenea, au fost raportate atacuri în mai multe părţi din sudul şi vestul Ucrainei.

Liov era privat de electricitate în proporţie de 90% joi dimineaţă după aceste noi bombardamente asupra infrastructurii energetice ucrainene în plină iarnă.

'90% din oraş este fără electricitate (...) Tramvaiele şi troleibuzele din oraş nu mai merg. Ar putea apărea întreruperi ale alimentării cu apă', a declarat primarul din Liov, Andrii Sadovi, pe Telegram.

Rusia atacă intensiv reţeaua energetică şi alte infrastructuri critice din Ucraina o dată la câteva zile începând din octombrie. Kremlinul a atras atenţia că nu va exista niciun armistiţiu de Anul Nou pe teren în Ucraina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel