Ucraina Conectată'24: Conferința susținută de UE are loc la Kiev

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

La 12 aprilie, Comisia Națională Ucraineană pentru Reglementarea Stării Comunicațiilor Electronice, Spectrului de Frecvență Radio și Furnizarea Serviciilor Poștale (NCEC) a găzduit conferința sa anuală „Păstrând Ucraina Conectată’24”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Susținerea Politicii Digitale pentru Ucraina”, finanțat de Uniunea Europeană.

„Păstrând Ucraina Conectată’24” servește ca platformă pentru abordarea problemelor critice legate de dezvoltarea comunicațiilor electronice și a serviciilor poștale. Conferința se concentrează tradițional pe prezentarea realizărilor industriale și reglementare din anul precedent, precum și pe discutarea funcționării continue a comunicațiilor electronice și a serviciilor poștale în fața invaziei la scară completă a Rusiei în Ucraina.

Anul acesta, discuțiile s-au concentrat pe reglementarea eficientă pentru facilitarea integrării în Piața Digitală Unică a UE, protejarea intereselor consumatorilor în ceea ce privește calitatea serviciilor, implementarea infrastructurii Gigabit, precum și restaurarea infrastructurii deteriorate de războiul la scară completă al Rusiei împotriva Ucrainei și asigurarea unei competiții solide.

Stefan Schleuning, șeful Cooperării la Delegația UE în Ucraina, a subliniat rolul important al NCEC în funcționarea piețelor de comunicații și digitale în Ucraina, precum și în integrarea ulterioară în aceste domenii cu UE.

„Cooperarea ulterioară între UE și Ucraina este discutată acum și se prevăd pași suplimentari pentru integrarea viitoare a Ucrainei în Piața Digitală Unică a UE. UE va continua să ofere sprijin pentru îmbunătățirea capacităților și pentru dezvoltarea ulterioară a competențelor Regulatorului în domenii cheie precum reglementarea pieței, monitorizarea calității serviciilor, roamingul și reglementarea digitală în general,” a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel