Ucraina cere Ungariei lui Viktor Orban să înceteze 'retorica anti-ucraineană' și 'comentariile disprețuitoare'

Ucraina a protestat marţi pe lângă ambasadorul Ungariei cu privire la comentariile 'dispreţuitoare' făcute de premierul ungar Viktor Orban şi le-a cerut autorităţilor de la Budapesta să înceteze ceea ce a numit 'retorica anti-ucraineană', relatează Reuters

Ambasadorul Istvan Ijdjarto a fost convocat de Ministerul de Externe ucrainean după ce purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko, a scris pe Facebook că Orban le-a spus jurnaliştilor că Ucraina este 'ţara nimănui' şi a comparat-o cu Afganistanul.

Istvan Ijdjarto a primit 'un protest puternic în legatură cu recentele declaraţii denigratoare ale premierului Ungariei Viktor Orban', a indicat ministerul.

'S-a subliniat faptul că retorica anti-ucraineană, care se aude de la conducerea ungară de o lungă perioadă de timp, este absolut inacceptabilă şi provoacă daune serioase relaţiilor ungaro-ucrainene', a precizat sursa citată.

'Părţii ungare i s-a cerut să înceteze această tendinţă...'

'Părţii ungare i s-a cerut să înceteze această tendinţă negativă pentru a evita consecinţe ireparabile pentru relaţiile dintre cele două ţări', a adăugat ministerul.

Viktor Orban a declarat vineri că Ungaria se va opune oricăror sancţiuni UE împotriva Rusiei care afectează sectorul energiei nucleare. Ungaria are o centrală nucleară construită de Rusia pe care intenţionează să o extindă, notează Agerpres.

Citește și - Biden spune că SUA nu vor furniza avioane F-16 Ucrainei

Președintele american Joe Biden a menționat marţi că 'va discuta' cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski cu privire la cererile sale de asistenţă militară suplimentară, dar SUA nu vor furniza avioane F-16 Ucrainei, relatează France Presse. Vezi mai mult aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel