Biden spune că SUA nu vor furniza avioane F-16 Ucrainei

Președintele Joe Biden a declarat marţi că 'va discuta' cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski despre cererile sale de asistenţă militară suplimentară, dar SUA nu vor furniza avioane F-16 Ucrainei, relatează France Presse.

'Vom vorbi', a spus el unui grup de jurnalişti la Casa Albă, după ce a fost întrebat despre cererile preşedintelui ucrainean, în special avioane de luptă şi rachete cu rază lungă de acţiune. Joe Biden a exclus luni furnizarea de avioane americane Ucrainei.

'SUA nu vor furniza F-16 Ucrainei', anunță Biden

La întrebarea dacă 'SUA vor furniza F-16 Ucrainei', el a răspuns: 'Nu'.

Occidentalii tocmai au trecut la un nou palier în ceea ce priveşte ajutorul militar acordat Ucrainei, după ce Germania şi SUA au anunţat trimiterea de tancuri grele moderne, în urma unor discuţii dificile.

Armata ucraineană va primi 'între 120 şi 140' de tancuri occidentale, a afirmat marţi ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba, oferind astfel prima estimare a numărului total de blindate grele care urmează să fie trimise în Ucraina.

Volodimir Zelenski solicită însă asistenţă suplimentară, inclusiv livrări de rachete cu rază lungă de acţiune şi avioane de luptă.

Berlinul a respins deja categoric această idee, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat cu prudenţă că 'prin definiţie, nimic nu este exclus', asigurând în acelaşi timp că ucrainenii nu i-au adresat nicio solicitare în acest sens până în prezent, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel