Ucraina ar vrea ca Papa Francisc să medieze conflictul cu Federația Rusă

Autoritățile ucrainene îl așteaptă pe Papa Francisc la Kiev și și-ar dori ca acesta să medieze conflictul cu Federația Rusă.

Ucraina este deschisă ideii ca Vaticanul să medieze conflictul cu Rusia și dorește o vizită a Suveranului Pontif cât mai curând posibil, a declarat luni noul ambasador ucrainean la Vatican, potrivit Reuters.

Andrei Yuraș, ambasadorul Ucrainei la Vatican, spune că există invitații pentru o vizită a Papei atât din partea politicienilor, cât și a oficialităților Bisericii Catolice. El și-a amintit, de asemenea, că anul trecut, Volodymyr Zelensky a spus că Vaticanul este „un loc ideal pentru a negocia sfârșitul războiului din Donbas”.

Diplomatul ucrainean a reiterat deschiderea Kievului pentru ideea ca Papa să medieze conflictul cu Rusia cu Ucraina, după ce regimul Putin a adus peste 100.000 de militari la granițele Ucrainei.

„Din câte am înțeles, Vaticanul ar fi gata și fericit să creeze această oportunitate de a-i aduce pe cei doi lideri față în față. Ucraina este complet de acord cu utilizarea acestui loc foarte influent și foarte spiritual pentru o întâlnire. Dacă Rusia confirmă că acceptă, Ucraina va răspunde imediat în mod pozitiv”, a spus diplomatul ucrainean.

Recent confirmat în funcție, Yuraș a reiterat o invitație anterioară a catolicilor ucraineni, care doresc o vizită din partea Papei. Vaticanul a fost implicat și în medierea conflictelor în ultimele decenii, de exemplu în Sudanul de Sud, între Chile și Argentina sau între Statele Unite și Cuba, scrie tylaz.

Serviciile secrete din SUA au dezvăluit planul lui Putin de a invada Ucraina: atacuri aeriene asupra infrastructurii-cheie și înconjurarea Kievului

Cele mai recente informații americane indică faptul că Rusia continuă să-și consolideze forțele în jurul Ucrainei în pregătirea pentru o posibilă acțiune militară în această săptămână, a declarat pentru CNN un înalt oficial american care are informații din zona serviciilor secrete.

SUA consideră că acțiunea militară a Rusiei va începe cu atacuri aeriene și cu rachete asupra infrastructurii militare-cheie, inclusiv aerodromurile, apărarea aeriană și sistemele de avertizare timpurie.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat duminică pentru CNN că „dacă Rusia invadează Ucraina, probabil va începe cu o ploaie semnificativă de rachete și atacuri cu bombă”.

Cum va decurge posibila invadare a Ucrainei

Ulterior, Rusia va viza invadarea Ucrainei din mai multe puncte din est și nord, inclusiv înconjurarea Kievului în termen de una sau două zile de la începerea acțiunii militare.

Atacul aerian „ar fi urmat apoi de un atac al unei forțe terestre care va trece granița în forță, iar civilii nevinovați ar putea fi prinși în focul încrucișat sau prinși în locuri din care nu s-ar putea mișca”, a adăugat Sullivan (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel