Ucraina anunță recucerirea unor importante localități din sudul și estul țării

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Oficialii ucraineni anunță recucerirea mai multor localități din sudul și estul țării.

Un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski a postat duminică pe Facebook o poză cu soldaţi ucraineni care ridică steagul într-o localitate despre care menţionează că se află într-o regiune din sudul ţării, pe care Kievul o vizează într-o nouă contraofensivă, transmite Reuters.

"Vîsokopillea. Regiunea Herson. Ucraina. Astăzi", a scris Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui, într-o postare pe Facebook alături de o fotografie cu trei soldaţi pe acoperişuri, unul dintre ei fixând un steag ucrainean pe un stâlp.

Recucerirea acestei localităţi ar marca un câştig teritorial tangibil într-o contraofensivă care a început săptămâna trecută şi care vizează sudul ţării. Un obiectiv major al noului efort militar este regiunea Herson, capturată de forţele ruse la începutul conflictului. Herson este situat chiar la nord de peninsula Crimeea.

În discursul său video de duminică noaptea, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că forţele sale au preluat controlul asupra a două aşezări din sud şi asupra unei aşezări şi a unui teritoriu în estul ţării. Preşedintele Zelenski nu a oferite mai multe detalii, menţionând doar că a primit "rapoarte bune" la o întâlnire avută duminică cu comandanţii militari şi cu şeful serviciilor de informaţii.

Şeful statului a mulţumit forţelor ucrainene pentru eliberarea unei aşezări în regiunea Doneţk, preluarea controlului asupra "unor înălţimi" într-o zonă de est în direcţia Lisichansk-Siversk şi eliberarea a două aşezări în sud, scrie Agerpres.

Ambasadorul SUA la Moscova a părăsit definitiv Rusia

Ambasadorul în Federaţia Rusă, John J. Sullivan, şi-a încheiat mandatul ca reprezentant al SUA şi a părăsit astăzi Moscova, a transmis ambasada, potrivit AFP. John Sullivan a fost numit ambasador la Moscova în decembrie 2019.

După plecarea sa (din Rusia), el va pune capăt carierei sale în funcţia publică, desfăşurată timp de patru decenii şi sub cinci preşedinţi americani, adaugă acelaşi comunicat. În vârstă de 62 de ani, Sullivan a fost secretar de stat adjunct în preşedinţia lui Donald Trump şi a ocupat mai multe funcţii înalte în ministerele Justiţiei, Apărării şi Comerţului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel