EXCLUSIV  Ucidere urși, ordin ministru. Curtea de Apel, sesizată. Document

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) continuă demersurile pentru anularea ordinului Ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, prin care se permite uciderea a 140 de urși și lupi. În acțiunea de contencios administrativ, FPAM a cerut de asemenea suspendarea ordinului până la judecarea pe fond. 

Conform unor documente obținute în exclusivitate de DCNews, Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului a depus la Curtea de Apel București o acțiune în anulare împotriva ordinului de ministru care permite intervenția asupra lupilor și urșilor.  

Totodată, FPAM cere ministrului Mediului să elimine din textul ordinului cuvântul "recoltare" care este echivalent cu ucidere, vânătoare. 

Iată primele 2 pagini din totalul celor 13 ale documentului adresat Curții de Apel: 

"Doamna P R E S E D I N T E,

 

Subscrisa, FEDERATIA pentru Protecţia Animalelor si Mediului (FPAM), CIF 29517677, organizatie nonguvernamentala, cu sediul ales pentru comunicarea actelor de procedură in Bucureşti, str. Heleşteului nr.3, Sector 1, in contradictoriu cu MINISTERUL MEDIULUI, cu sediul in  Bulevardul Libertății 12, București 030167,

formulam

 

ACTIUNE IN ANULARE A

 

ORDINULUI MINISTRULUI MEDIULUI nr. 1.169 din 30 august 2017 pentru aprobarea nivelului de intervenție în cazul speciilor de urs și lup, în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante, publicat in Monitorul Oficial nr. 714 din 4 septembrie 2017.

Totodata, in temeiul disp. Art.15 din Lg. 554/2004,

-       Solicitam SUSPENDAREA executării Ordinului de Ministru, a carui anulare se cere prin actiunea de fata, pana la solutionarea definitiva cererii de fata.

 

MOTIVELE CERERII: 

La data de 04 sept 2017, a fost publicat in Monitorul Oficial ORDINUL  nr. 1.169 din 30 august 2017, al Minsitrului Mediului, pentru aprobarea nivelului de intervențieîn cazul speciilor de urs și lup, în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante," se arată în document.

Al doilea DOCUMENT

Totodată, FPAM a formulat și o plângere prealabilă adresată Ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, prin care solicită retragerea ordinului. Vezi DOCUMENTUL AICI. 

Remintim că Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) a formulat și plângere penală privind condițiile de emitere ale Ordinului de Ministru pentru aprobarea nivelului de intervenție în cazul speciilor de urși și lupi în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante de către ministrul Grațiela Gavrilescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel