Uber - Taxify - Clever, OUG în vigoare. Ministrul Cuc: Şoferii să conteste amenzile

Florin Răvdan / 16 mai 2019 / 18:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Încă din prima zi de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă care reglementează activitatea platformelor de ride sharing Uber, Taxify şi Clever, mai mulţi şoferi au fost amendaţi de Poliţia Capitalei. Cu toate astea, ministrul transporturilor a anunţat că activitatea firmelor care oferă astfel de servicii nu a fost interzisă şi îi sfătuieşte pe şoferii amendaţi să meargă la tribunal. 

"Eu îi sfătuiesc pe şoferii care au luat amenzi pentru că ar fi de la Uber sau alte astfel de companii să meargă în instanţă şi să conteste. Şi eu am fost amendat de poliţie şi am mers şi am contestat când am considerat că mi s-a făcut o nedreptate. Şi am şi câştigat!", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

Patru amenzi pentru şoferii Uber 

 

În cursul zilei de joi, polițiștii rutieri au sancționat 4 șoferi de Uber pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere, relatează Mediafax.

Potrivit Brigăzii Rutiere, fiecare dintre cei patru au primit 1.000 lei amendă: „- 1 conducător auto în vârstă de 34 de ani care efectua transport public de persoane contra cost în regim de închiriere, transportând clientul pe raza Mun. București, deși este autorizat să efectueze acest tip de transport pe raza altei localități din jud. Ilfov, sancțiune prevazută de art. 52 alin (2), lit. v și sancționată de art. 55 pct. 3), lit. a din Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere. - 3 conducători auto au fost sancționati pentru efectuarea transportului public de persoane contra cost în regim de închiriere, fără a deține autorizație taxi valabilă sau copie conformă pentru transportul de persoane în regim de închiriere, sancțiune prevazută de art. 7 alin (2) și sancționată de art. 55 pct. 3), lit. h din Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere”, informează sursa citată. Potrivit Brigăzii Rutiere, în cazul ultimilor trei șoferi, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a mașinii pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, citează Mediafax.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83