Uber și Google, parteneriat inedit: Trotinete electrice Lime

Uber a hotărât să investească în trotinete electrice Lime, alături de grupul Google, au anunţat luni reprezentanţii acestui start-up californian, citaţi de AFP.

Google Ventures (GV) şi Uber fac parte dintre companiile care au investit 335 de milioane de dolari în produsele din gama Lime, alături de Alphabet (compania-mamă a grupului Google) şi de alţi investitori, a anunţat Toby Sun, unul dintre managerii firmei Lime.

Investiţia este dublată de un parteneriat ce va permite utilizatorilor să îşi rezerve trotinete electrice Lime prin intermediul aplicaţiei Uber. 'Aceste resurse noi ne vor oferi posibilitatea de a ne extinde operaţiunile pe plan mondial, să dezvoltăm noi tehnologii şi produse pentru consumatorii noştri şi să ne mărim infrastructurile şi echipele', a adăugat Toby Sun.

Uber a achiziţionat în aprilie un alt start-up, Jump, specializat în producţia de biciclete electrice şi care are la bază principiul partajării acestor produse de mai mulţi utilizatori. Principalul său rival din Statele Unite, Lyft, a anunţat săptămâna trecută că a cumpărat Motivate, un start-up specializat în închirierea de biciclete.

Trotinete Lime

Lime distribuie trotinete electrice în 70 de oraşe din lumea întreagă, inclusiv - începând de luna trecută - la Paris. Odată cu noua investiţie, valoarea de piaţă a companiei Lime va depăşi 1 miliard de dolari.

Ceilalţi participanţi la noua investiţie sunt IVP, Atomico and Fidelity Management şi Research Company, care se alătură astfel unor investitori mai vechi - Andreessen Horowitz, Coatue, Fifth Wall şi GIC (un fond suveran de investiţii din Singapore).

Vezi și: Uber, revenire după modificarea legislaţiei


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel