Uber, revenire după modificarea legislaţiei

Mihai Ciobanu / 05 iul 2018 / 10:54 Salveaza PDF Comentarii
Uber
Descriere foto: Uber

Uber a reluat serviciile de transport în Finlanda, după o pauză de un an.

Uber Technologies a reluat de miercuri serviciile de transport în Finlanda, după o pauză de un an, pentru a beneficia de o reformă a legii transporturilor, transmite Reuters.

Compania americană este supusă presiunilor din partea şoferilor de taxi tradiţionali şi a autorităţilor de reglementare din Europa, care o acuză de concurenţă neloială şi de ocolirea reglementărilor referitoare la licenţele de operare. În Finlanda, Uber a fost considerată o afacere legală, cu condiţia ca şoferii să deţine licenţe de taximetrie, dar compania a fost ţinta unor investigaţii ale poliţiei, iar şoferii au fost nevoiţi să cedeze veniturile obţinute, pentru că nu deţineau autorizaţii.

La 1 iulie a intrat în viguare o lege reformată a transporturilor, care a eliminat o limită a licenţelor de taximetrie pe care guvernul le poate emite într-un an, precum şi restricţiile referitoare la curse. Totodată, este creat cadrul legal pentru aplicaţiile de tipul Uber. Compania a reluat miercuri serviciile uberX şi UberBLACK în regiunea capitalei finlandeze, care include Helsinki, Espoo, Vantaa şi Kauniainen.

Directorul general al Uber Nordics, Joel Jarvinen, a spus că peste un sfert de milion de persoane din regiunea Helsinki au deschis aplicaţia Uber, din august anul trecut, deşi compania nu a mai avut activitate în Finlanda.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26