Musk anunță că Twitter ar putea să intre în faliment

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Noul proprietar al Twitter Inc, Elon Musk, a ridicat joi posibilitatea ca platforma de socializare să intre în faliment, culminând cu o zi haotică care a inclus un avertisment din partea unei autorități americane de reglementare a confidențialității.

La începutul zilei, în primul său e-mail la nivel de companie, Musk a avertizat că Twitter nu va putea ”supraviețui viitoarei crize economice” dacă nu reușește să mărească veniturile din abonamente pentru a compensa scăderea veniturilor din publicitate, au declarat trei persoane care au văzut mesajul, potrivit The Daily Star.

În prima sa întâlnire cu mai mulți angajați, joi după-amiază, Musk a avertizat că Twitter riscă să piardă miliarde de dolari anul viitor. Mai mult, Musk a adăugat în e-mailul către lucrători că munca de la distanță nu va mai fi permisă și că aceștia vor fi așteptați la birou cel puțin 40 de ore pe săptămână.

Musk a observat că Twitter pierde mai mult de 4 milioane de dolari pe zi, în mare parte pentru că agenții de publicitate au început să fugă odată ce el a preluat conducerea. Twitter are datorii de 13 miliarde de dolari după acord și se confruntă cu plăți de dobânzi în valoare totală de aproape 1,2 miliarde de dolari pentru următoarele 12 luni. Plățile depășesc cel mai recent flux de numerar dezvăluit de Twitter, care se ridica la 1,1 miliarde de dolari la sfârșitul lunii iunie.

Elon Musk, în vizorul președintelui. Joe Biden: ”Relațiile lui străine merită să fie analizate”. Ce a vorbit antreprenorul cu Putin

Președintele american Joe Biden spune că relațiile lui Elon Musk cu țările străine sunt „demne de a fi analizate”. Biden a fost întrebat dacă Elon Musk reprezintă o amenințare la securitatea națională și dacă Arabia Saudită, care l-a ajutat să cumpere Twitter, ar trebui investigată. Prințul Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită a transferat o participație însemnată la achiziția Twitter de 1,89 miliarde de dolari în preluarea făcută de Musk.

Luna aceasta, miza regatului a atras atenția unui senator democrat, care a cerut o anchetă asupra înțelegerii.

”Relațiile lui Elon Musk merită să fie analizate”

În timpul unei conferințe de presă la Casa Albă de miercuri, un reporter l-a întrebat pe președintele Biden: „Credeți că Elon Musk este o amenințare la adresa securității naționale a SUA și dacă SUA, cu instrumentele pe care le avem, se investighează achiziția comună a Twitter alături de guverne străine, care includ saudiții?"

„Cooperarea și relațiile tehnice ale lui Elon Musk cu alte țări merită să fie analizate. Dacă face sau nu ceva nepotrivit, eu nu sugerez asta. Sugerez că merită să fie analizat. Asta este tot ce voi spune”, a spus Biden, conform BBC.

Musk a finalizat preluarea de 44 de miliarde de dolari a Twitter luna trecută, punând capăt unei bătălii juridice prelungite. Acordul a fost finanțat de Musk și de un grup de alți investitori. Prințul Alwaleed din Arabia Saudită și Kingdom Holding Company sunt al doilea cel mai mare investitor în noua companie privată, potrivit unui dosar al organului de supraveghere financiară din SUA. La începutul acestei luni, senatorul democrat Chris Murphy a cerut o anchetă imediată asupra implicațiilor privind securitatea națională.

„Având în vedere rolul critic al Twitter în comunicarea publică, sunt îngrijorat de potențiala influență a guvernului Arabiei Saudite”, a declarat, într-o scrisoare, Murphy, care conduce un subcomitet cheie pentru relații externe.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel