TVR. Andrei Muraru s-a retras din CA. Cristian Petcu, director în ICR, i-a luat locul

Andrei Muraru s-a retras din Consiliul de Administraţie al TVR, acesta fiind  numit consilier prezidenţial. Andrei Muraru a fost  înlocuit în structura de conducere a Televiziunii Române de Cristian Petcu, fost secretar de stat în Ministerul Culturii şi actual director în Institutul Cultural Român.

Istoricul Andrei Muraru a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) după ce, la sfârşitul lunii decembrie 2014, a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Astfel, Cristian Petcu, care era membru supleant în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, l-a înlocuit pe Muraru în această structură de conducere a Televiziunii Române. Cristian Petcu a participat, marţi, pentru prima dată la o şedinţă a CA al TVR, precizează Mediafax.

Andrei Muraru şi Cristian Petcu au fost numiţi membru titular, respectiv membru supleant în CA al TVR, pe 1 aprilie 2014, printr-o hotărâre a Parlamentului. Andrei Muraru şi Cristian Petcu au fost numiţi în CA al TVR din partea PNL.

Citește și: Un politolog îi cere demisia lui Andrei Muraru, consilier al lui Klaus Iohannis

Cristian Petcu şi-a preluat automat atribuţiile în CA în momentul demisiei lui Muraru.

Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea TVR, locul devenit vacant în CA este ocupat de supleantul titularului.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea Craiova, Cristian Petcu a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcţii în instituţii publice de cultură.

Astfel, în prezent, Cristian Petcu este director al Direcţiei Programe Interne din Institutul Cultural Român. El a ocupat şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii, în perioada 2013 - 2014.

În prezent, în afară de Cristian Petcu, din Consiliul de Administraţie al TVR mai fac parte: Stelian Tănase (preşedinte-director general), Claudiu Brînzan, Cătălin Blebea, Radu Carp, Adrian Bucur, Debreczeni Hajnal, Florin Condurăţeanu, Raico Cornea, Romina Surugiu şi Adrian Ștefan Bădescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel