Un politolog îi cere demisia lui Andrei Muraru, consilier al lui Klaus Iohannis

"Unul dintre cele mai frumoase evenimente care s-au petrecut în România ultimilor 25 de ani, în preajma Crăciunului"... 

... a scris consilierul prezidențial Andrei Muraru, pe pagina sa de Facebook arătând o fotografie ce-i înfățișează pe președintele Klaus Iohannis și Octav Bjoza, fost deținut politic și președinte al  Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România. Cel din urmă a fost prima persoană decorată de noul președinte al României. Octaj Bjoza a primit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler. Decorația a împărțit presa în două: în timp ce unii au criticat în termeni extrem de duri decorația, ceilalți au apreciat gestul președintelui drept unul de normalitate, o necesitate și un moment de recunoștință în condițiile în care niciun deținut politic nu a primit vreodată, de la Președinție, o decorație în semn de respect. 

Presa care i-a fost apropiată lui Traian Băsescu n-a văzut, însă, cu ochi buni această decorație și chiar a contestat în articolele publicate în platformele online această decorație. 

Năstase, din culise. "Nu știi cine este cu adevărat dictatorul"

Politologul Vladimir Tismăneanu îi cere demisia consilierului prezidențial Andrei Muraru. El a scris, pe blogul său: "Aflu că gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a-l decora pe Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, a stârnit nemulţumirea Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului MCA România. A fost prima distincţie acordată de Klaus Iohannis în calitate de şef al statului. Ceremonia a avut loc luni, 22 decembrie, la Palatul Cotroceni. (...) am indrăznit sa pun sub semnul întrebarii raționalitatea democratică a acelei decorări. Nu e vorba de AFDPR, pentru care nutresc cele mai sincere sentimente de prețuire, ci de dl Octav Bjoza, admirator deschis al "moralității" unei mișcări fasciste. Decorarea a fost o eroare. Din păcate, s-au găsit unii care să o justifice strident, chiar agresiv. (...) Revenind la detonatorul acestui scandal, este vorba de o gafă care probează incompetența crasă a consilierului care a făcut propunerea de decorare. În mod normal, acel consilier, cel mai probabil Andrei Muraru ar trebui să-și depună neîntarziat demisia de onoare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel