Turneul "Schubertiada-Dialog peste timp" la Palatul Suţu

Flaviu Predescu / 10 sep 2019 / 10:54 Salveaza PDF Comentarii

După patru concerte desfăşurate în Danemarca, violistul Marius Ungureanu şi chitaristul Costin Soare deschid miercuri, 11 septembrie, ora 19, la Palatul Suţu, sub egida Fundaţiei ACCUMM, seria celor şase concerte din ţară (11-18 septembrie) ale turneului „Schubertiada-Dialog peste timp”.

Proiectul muzical-literar are în centru ideile de prietenie şi dialog. Conceput ca un omagiu adus celui care a fost Petru Maier Bianu, cineast şi scriitor, prieten apropiat al celor doi interpreţi, proiectul are ca leit-motiv muzica lui Franz Schubert, cu un program din care nu vor lipsi aranjamente după lied-uri celebre precum „Der Wanderer" sau „Der Leiermann", dar şi o piesă de rezistenţă a repertoriului de violă/violoncel, „Sonata Arpeggione", una dintre capodoperele lui Schubert.

Şi pentru că cei doi interpreţi au fost implicaţi de-a lungul timpului în proiecte de muzică contemporană (teatru instrumental, concerte cu orchestra, recitaluri camerale sau solistice), ideea de prietenie şi dialog este întărită prin includerea în repertoriul turneului a unor lucrări compuse recent de câţiva dintre cei mai importanţi compozitori români contemporani: Dan Dediu, Gabriel Mălăncioiu şi mai tânăra Sânziana Dobrovicescu. Un concert încărcat de nostalgie în care amintirile depănate în romanul „Inventarul iernilor" de Petru Maier Bianu, rostite de Verona Maier, învăluite în sonoritatea caldă a duo-ului violă-chitară, vor intra în rezonanţă cu emoţiile fiecăruia dintre cei prezenţi.

Programul turneului

 

11.09 Bucureşti / Palatul Suţu, ora 19, Intrarea liberă în limita locurilor disponibile
13.09 Sighişoara / Sala de festivităţi a Municipiului Sighişoara, ora 18:30, Intrarea liberă
14.09 Mediaş / Biserica Evanghelică Sf. Margareta, ora 19, Intrarea liberă
15.09 Sibiu / Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu, Sala Oglinzilor, ora 18, Intrarea liberă
17.09 Bistriţa / Sinagoga, ora 19, Bilete la intrare
18.09 Buşteni / Centrul Cultural „Aurel Stroe", ora 18, Intrarea liberă

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile, anunță organizatorii într-un comunicat.

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24