Urmărește emisiunea live


TURNEUL CAMPIOANELOR 2014: SIMONA HALEP, elogiată în presa americană după ce a calificat-o pe SERENA WILLIAMS în SEMIFINALE la SINGAPORE

Simona Halep este lăudată în presa americană pentru faptul că a câștigat un set în meciul cu Ana Ivanovic și a calificat-o astfel pe Serena Williams în semifinalele de la Turneul Campioanelor 2014. Asta după ce înaintea confruntării cu sârboaica, jurnaliștii de peste Ocean au acuzat-o de blat pe sportiva noastră.

Citește aici acuzațiile aduse de americani Simonei Halep: Americanii pun presiune pe Simona Halep și o acuză de BLAT

Steve Tignor, editorialist al publicației Tennis Magazine, scrie un amplu material în care o laudă pe Simona Halep pentru atitudinea din ultimul meci al Grupei Roșii de la Singapore.

Reputatul expert în tenis notează că sportiva noastră a dat o adevărată lecție de onoare în confruntarea cu Ana Ivanovic, pentru care merită apreciată de toată lumea.

"Halep a avut Turneul Campioanelor în mâini pentru câteva ore, în cursul zilei de vineri. Intrând pe teren pentru ultimul ei joc din Grupa Roșie, împotriva Anei Ivanovic, știa că și-a asigurat un loc în semifinale. Și mai știa că dacă pierde meciul în două seturi îi va asigura lui Ivanovic calificarea, eliminând-o în același timp pe Serena. Cu alte cuvinte, cu un joc atent în anumite momente, Halep și-ar fi putut face drumul către titlul din Singapore mult mai liniștit.

Ce-ar fi trebuit să facă Simona? Știm că există un cod al onoarei în sport, care spune să lupți să câștigi toate meciurile, să joci pentru integritatea sportului, pentru fanii care au plătit să te vadă, pentru mândria ta. Dar dacă victoria dintr-un meci îți face, cel puțin pe hârtie, mult mai dificilă câștigarea turneului? Ce este mai important? Te învață cei de la WTA un curs de etică rapid?", scrie Steve Tignor în editorialul său, conform ziare.com.

Citește și: Halep, greșeală strategică. Și-a pus în pericol finala, de dragul presei

Americanul oferă exemplul jucătoarei Lindsey Davenport, câștigătoare a patru Grand Slam-uri, care spunea că în situația lui Halep trebuie să tragi să câștigi primul set, dar dacă nu poți, să renunți subtil în cel de-al doilea, pentru a nu te obosi.

"Codul nescris al onoarei scrie că o jucătoare în situația Simonei îi datorează unei jucătoare în situația Serenei cel mai bun joc al ei. Dacă rolurile ar fi fost schimbate, românca ar fi avut aceleași așteptări", continuă expertul în tenis de peste Ocean.

El mai prezintă un exemplu din 1981, când Ivan Lendl a pierdut intenționat un meci cu Jimmy Connors, pentru a nu juca împotriva numărului 1 mondial, Bjon Borg, în semifinale:

"Planul cehului a funcționat atunci. Connors a pierdut cu Borg în semifinale, el și-a câștigat meciul din această fază și a plecat acasă cu banii finalistului, după ce a pierdut ultimul act al Mastersului în fața suedezului".

Vezi și: Halep a elucidat misterul meciului cu Ivanovic: "Nu mi-e frică de ..."

Steve Tignor se bucură că românca a ales să aibă onoare și o laudă pentru această atitudine.

"Mă bucur că Halep a avut altă atitudine și a jucat cu onoare, chiar dacă acest gest se va întoarce împotriva ei. Din perspectiva ei, dacă vrea să joace la cel mai înalt nivel și să câștige măcar un Grand Slam, trebuie să se bată cu cele mai bune adversare. O campioană crede că poate învinge pe orice, și de ce nu ar fi așa? Ea a umilit-o pe Serena în aceasta săptămână.

Dacă Halep vrea să devină numărul 1 mondial în viitorul apropiat, trebuie s-o depășească pe Serena la un moment dat și aceasta este atitudinea de care nevoie", încheie editorialistul Tennis Magazine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel