SIMONA HALEP, greșeală strategică la TURNEUL CAMPIOANELOR 2014. Și-a pus în pericol finala, de dragul presei

Simona Halep a pierdut finala de la Turneul Campioanelor 2014, cu Serena Williams, jucătoarea pe care a spulberat-o în Grupa Roșie și pe care a calificat-o în semifinalele competiției. Românca ar fi putut să piardă în două seturi ultima partidă a grupei, cu Ana Ivanovic, și să meargă de mână cu sârboaica în careul de ași al competiției. În loc să-și vadă însă de interese și să elimine liderul mondial, sportiva noastră a aplecat urechea la spusele celor din presă și a luptat din răsputeri cu Ivanovic, pentru câștigarea unui set care nu a ajutat-o cu nimic. În ultimul act de la Singapore, numărul 1 mondial s-a răzbunat și a spulberat-o pe româncă.

Vezi și: Serena și-a luat revanșa! A zdrobit-o pe Halep în finala de la Singapore


Iată articolul prin care DCNews atrăgea încă de vineri atenția asupra greșelii comise de Simona Halep în partida cu Ana Ivanovic:

"Simona Halep a făcut, în jocul de vineri, de la Turneul Campioanelor 2014, o greșeală de strategie. Impactul acesteia ar putea să-i pună în pericol finala de la Singapore.

Simona avea tot interesul să se menajeze în jocul cu Ana Ivanovic, fiind deja calificată în semifinale. O victorie rapidă, în două seturi, a jucătoarei Ana Ivanovic o scotea din cursă pe Serena Williams. Ținând cont de valoarea numărului 1 mondial, Simona și-a creat condițiile pentru a se întâlni în finală cu cea mai periculoasă adversară posibilă.

După meciul din grupe, Serena Williams știe cu cine se confruntă și este posibil ca în finală să își ia măsuri de precauție în fața româncei. S-ar valida astfel, încă o dată, proverbul: ”Pe cine nu lași să moară, nu te  lasă să trăiești!”.

Jucând la ambiție cu Ivanovic, Simona a stat pe teren trei seturi și a avut un meci obositor, care o va costa în perspectiva confruntărilor următoare. Peste 14 ore, va intra din nou pe terenul din Singapore, pentru semifinală!

În acest an, Halep a mai avut probleme fizice, iar la un astfel de nivel, orice oră în plus de odihnă sau de oboseală contează.

Meciul cu Ivanovic nu i-a adus lui Halep nici puncte, nici bani, odată ce l-a pierdut. Singurul câștig îl constituie palma dată presei americane, care o acuza de posibil blat. Din păcate, ziariștii, mai ales cei de peste Ocean, au un singur criteriu de judecată: victoria. Pentru ei va conta cine câștigă turneul, gestul de fair-play va fi uitat a doua zi, victoria din finală va fi consemnată.

În cazul în care Simona Halep a jucat pentru presa americană, se poate să fi făcut o greșeală strategică majoră.

Dacă se menține în formă și câștigă trofeul, gestul de a lupta până la capăt într-un meci fără miză va fi cu atât mai apreciat. Din păcate, dacă va pierde, aceeași jurnaliști o vor taxa, fără milă și fără să se mai uite la fair play"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel