Turiștii străini în România, fericiți că smulg buruieni și cosesc

În timp ce mulți români aleg vacanțe exotice, turiști din întreaga Europă vin vara în țara noastră pentru a smulge buruieni, a cosi și a culege plante medicinale.

Vacanță inedită în România pentru mulți turiști din Europa, care au plătit între 5 şi 20 euro ca să citească ofertele. Aceștia aleg România pentru a munci în ferme eco nu doar pentru că în țările lor nu mai au asemenea exploatații agricole, ci și pentru a lua un contact mai bun cu specificul cultural al țării noastre. 

Pentru munca prestată, inclusiv smuls de buruieni, cosit sau cules de plante medicinale, turiștii nu sunt plătiți, dar primesc masă și găzduire gratuită, relatează Digi 24. 

Citește și CLIP FABULOS despre România, realizat de un olandez

Este și cazul a doi studenţi din Franţa, care au părăsit pentru două săptămâni forfota Lyonului pentru munca eco de la ferma din Mureş a familiei Cismaş. 

„Am învăţat să muncim în grădină, pentru că în Franţa nu avem astfel de grădini ecologice. Să lucrezi împreună cu ţăranii, în natură, e un mod bun de a lua contact cu cultura unei ţări", a povestit Valentin Philibert.

„Lucrăm cu unelte vechi. De exemplu nu am mai lucrat niciodată cu aşa ceva. După masă, de obicei, strângem flori pe care le punem la uscat şi mai apoi în punguliţe pentru a face ceai. E destul de interesant", a adăugat și Gary Radix.

Turiștii străini, impresionați de România

În schimb, Lydia, care a venit în România din Germania, își va petrece întreaga vară la ferma mureșană: „Mă interesează Europa de Est de ceva vreme şi mi-am dorit mult să vizitez România. Satele de aici şi munţii sunt atât frumoşi. M-au impresionat mult aceste locuri", spune ea.

Ferma de la Ţopa, Mureş, face parte dintr-o reţea de 30 de exploataţii agricole ecologice, majoritatea în Transilvania. Acestea dau tinerilor posibilitatea să facă voluntariat, care contează foarte mult în CV-urile din Vest, şi să intre în contact cu lumea satului. Cei interesaţi plătesc între 5 şi 20 euro ca să citească ofertele şi după ce aleg destinaţia, mai trebuie să plătească doar drumul.

Ferma familiei Cişmaş poate primi doar 30 de persoane pe an, deși cererile sunt de trei ori mai multe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel