Germania vrea interzicerea campaniei Turciei pe teritoriul său

Șeful de cabinet al Angelei Merkel a declarat că  ia în calcul interzicerea oricărei campanii a etnicilor turci pe teritoriul Germaniei

Guvernul german nu va exclude să interzică orice campanie a politicienilor turci în Germania, a declarat Peter Altmaier, șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, într-un interviu apărut miercuri, în contextul escaladării disputei dintre Ankara și unele țări europene, potrivit Reuters.

Încercările președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a obține sprijin printre turcii care trăiesc în străinătate în perspectiva referendumului de la 16 aprilie privind extinderea puterilor sale au dus la tensiuni în relațiile dintre Ankara și Berlin și alte capitale europene.

"Vom analiza cu atenție ce este responsabil și ce nu. Interdicția de intrare (a oficialilor turci — n.r.) ar fi o măsură de ultimă instanță. Însă ne rezervăm dreptul de a face acest lucru", a declarat Altmaier pentru lanțul de publicații Funke Mediengruppe.

[citeste si]

Situația s-a tensionat tot mai mult după ce Germania a interzis mai multe marșuri la care se anunțaseră miniștri turci, invocând îngrijorări privind securitatea. Olanda a interzis la rândul său vizita ministrului turc de externe pentru a participa la un miting în favoarea unui vot favorabil la referendum. Erdogan a spus că astfel de măsuri luate de Germania și Olanda sunt reminiscențe ale 'nazismului' și 'fascismului'.

Altmaier a declarat că legislația internațională permite tuturor țărilor, inclusiv Germaniei, să interzică intrarea unor oficiali guvernamentali străini, deși acest lucru se întâmplă doar rar.

"Din câte știu, nu s-a întâmplat niciodată în Germania. Însă faptul că Germania nu și-a folosit pe deplin opțiunile prevăzute de legislația internațională nu înseamnă 'un permis de liberă trecere' în viitor", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel