Turcia: Protestele continuă. Poliția a folosit gaze lacrimogene

TURCIA
TURCIA

Protestele din Turcia continuă, manifestanții ocupând și marți seară Piaţa Taksim din Istanbul. În a opta zi de proteste, poliția turcă a folosit, în noaptea de marți spre miercuri, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a încerca să-i disperseze pe contestatari, a relatat presa locală, potrivit AFP.

În pofida scuzelor prezentate marți de vicepremierul Bülent Arinç, protestatarii au scandat împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan și au încercat să se îndrepte către birourile acestuia, scrie Mediafax.

Forțele de poliție au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanți. Fapte similare au fost semnalate și în Ankara.

Violenţe au avut loc şi în oraşul Hatay (sud-est) la frontiera cu Siria unde un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit cu o zi înainte după ce a fost rănit în timpul unei manifestaţii.

Protestele, care iniţial erau faţă de reducerea suprafeţelor verzi din Parcul Gezi - unde există planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kişlasi, care ar deveni un complex turistic, având inclusiv un mall - au devenit o acţiune îndreptată împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist.

Premierul a anunţat luni că este dispus să renunţe la planul de construire a unui mall în cadrul complexului, precizând că poate decide construirea unei moschei în locul mall-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel