Turcia, presiuni în UE. Solicitare către Germania

Germania trebuie "neapărat" să respingă cererile de azil formulate de aproape 40 de militari turci ai NATO, a declarat duminică ministrul turc al apărării, Fikri Isik.

Aproximativ 40 de militari turci, cei mai mulți cu rang înalt și care se aflau în baze ale NATO, "au făcut o cerere de azil în Germania", au informat sâmbătă publicația germană Der Spiegel și canalul de televiziune ARD într-un articol comun.

"Autoritățile și tribunalele germane trebuie să reflecteze la asta cu mare atenție și să respingă categoric cererile lor", a declarat Fikri Isik într-o înregistrare video publicată pe site-ul agenției proguvernamentale Anadolu.

El și-a exprimat speranța că autoritățile germane vor decide în acest sens și intenția de a discuta pe această temă cu omologul său german cu prilejul unei conferința NATO ce va avea loc luna viitoare, scrie Agerpres.

Militarii citați de Spiegel și ARD au afirmat că se tem că vor ajunge la închisoare și "poate chiar torturați", dacă se întorc în Turcia.

Fikri Isik a dat asigurări că ei sunt implicați în tentativa de puci de la 15 iulie, ceea ce militarii neagă.

Aceste informații au fost publicate cu câteva zile înainte de vizita cancelarului german, Angela Merkel, în Turcia, la 2 februarie, într-un context de tensiuni între Ankara și Berlin.

După puciul eșuat, guvernul președintelui islamist-conservator Recep Tayyip Erdogan a lansat epurări masive care au vizat toate sectoarele societății, educației, precum și presa, armata și magistratura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel