Turcia, foc și pară după ce Charlie Hebdo a publicat caricatura lui Erdogan. Conducerea publicației, anchetată de Ankara

Turcia a anunțat că va lua toate măsurile juridice şi diplomatice după ce revista franceză Charlie Hebdo a publicat o caricatură cu Recep Tayyip Erdogan.

Turcia a anunțat că va lua toate măsurile juridice şi diplomatice necesare ca reacţie la publicarea în săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo a unei caricaturi cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează Agerpres, citând Reuters.

Poporul nostru nu trebuie să se îndoiască de faptul că vor fi făcuţi toţi paşii juridici şi diplomatici necesari privind caricatura în cauză. Bătălia noastră împotriva acestor măsuri nepoliticoase, rău-intenţionate şi jignitoare va continua până la final cu raţiune, dar şi cu hotărâre, declarat miercuri Directoratul pentru comunicaţii al preşedinţiei turce.

Parchetul de la Ankara a dechis o anchetă



La scurt timp după această declaraţie, Parchetul de la Ankara a anunţat lansarea unei anchete contra conducerii publicaţiei Charlie Hebdo. Caricatura de pe coperta revistei franceze îl arată pe Erdogan îmbrăcat în lenjerie albă, aşezat într-un fotoliu, ţinând într-o mână ceea ce pare o fi o doză de băutură şi cu cealaltă ridicând la spate vălul unei femei. Preşedinţia Turciei a condamnat miercuri cu cea mai mare fermitate această caricatură abjectă ce reflectă, în opinia Ankarei, o ostilitate împotriva turcilor şi islamului.

Publicarea caricaturii survine după ce la sfârşitul săptămânii trecute Recep Tayyip Erdogan l-a criticat dur pe preşedintele francez Emmanuel Macron, afirmând că acesta are nevoie de un examen psihiatric, ceea ce a determinat Parisul să-şi recheme ambasadorul la Ankara. Luni, Erdogan a făcut apel la boicotarea produselor franceze.

VEZI ȘI: FOTO. Recep Tayyip Erdogan, pe coperta viitorului număr al revistei Charlie Hebdo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel