FOTO. Recep Tayyip Erdogan, pe coperta viitorului număr al revistei Charlie Hebdo

Erdogan
Erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan apare pe coperta revistei franceze de satiră Charlie Hebdo.

Scandalul dintre Franța și Turcia ia amploare. Recep Tayyip Erdogan va apărea pe coperta viitorului număr al revistei franceze de satiră Charlie Hebdo, transmite Agerpres. Pe copertă apare o caricatură cu Erdogan stând pe un scaun şi ridicând fusta unei femei, cu comentariul "Erdogan este foarte distractiv în privat". Următorul număr al Charlie Hebdo urmează să fie publicat miercuri, 28 octombrie. 

Erdogan s-a aflat în prim planul valului de nemulţumire al ţărilor majoritar musulmane după ce Charlie Hebdo a decis să publice din nou caricaturile cu profetul Mahomed care i-au înfuriat pe musulmani în urmă cu un deceniu. Reprezentările profetului sunt considerate tabu în islam şi imaginile din Charlie Hebdo sunt în mod special provocatoare, unele legând islamul de terorism.

Erdogan l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că a permis răspândirea islamofobiei prin faptul că nu a interzis imaginile. Macron a răspuns apărând dreptul la libertate de expresie, cel mai recent la înmormântarea lui Samuel Paty, un profesor care a fost decapitat în Franţa după ce a prezentat la clasă, la o oră privind libertatea de expresie, câteva dintre caricaturile Charlie Hebdo.

Erdogan : dans le privé, il est très drôle ! Retrouvez : ???? Laïcité : zoom sur le CCIF par Laure Daussy ???? Voyage...

Publicată de Charlie Hebdo pe Marţi, 27 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel