Turcia: Bărbații care au luat ostatic un procuror, UCIȘI

Doi militanți ai unui grup turc clandestin de extremă-stânga, care au ținut ostatic marți un procuror într-un tribunal din Istanbul, au fost uciși de poliție. Ostaticul a fost grav rănit în timpul operațiunii.

"Procurorul este spitalizat în stare foarte gravă... cei doi teroriști au fost uciși", a declarat în fața presei Selami Altinok, la câteva minute după intervenția unităților speciale ale poliției împotriva răpitorilor în Palatul de Justiție Caglayan.

"Am făcut tot posibilul" să obținem predarea celor doi atacatori, a subliniat Altinok, care a precizat că poliția a intervenit "când au fost trase focuri" de armă.

Mai multe explozii și cel puțin douăzeci de focuri de armă au fost auzite din afara clădirii, învăluită repede în fum gros.

Potrivit șefului poliției, comandoul Partidul/Frontul revoluționar de eliberare populară (DHKP-C), cunoscut pentru numeroase atentate comise în Turcia începând din anii 1990, a pătruns la începutul după-amiezii în tribunal și l-a luat ostatic pe procurorul Mehmet Selim Kiraz.

Acest magistrat a fost însărcinat să ancheteze circumstanțele morții lui Berkin Elvan, un adolescent decedat la 11 martie 2014 după 269 de zile în comă provocată de o grenadă lacrimogenă trasă de poliție la Istanbul în timpul unei manifestații în iunie 2013, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Turcia: Un procuror a fost luat ostatic într-un tribunal din Istanbul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel