Tudose-FMI, Banca Mondială, întâlnire. Se pregătește rectificare bugetară

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), au declarat surse guvernamentale. 

UPDATE: Tudose, prima REACŢIE după întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi Banca Mondială

"Am avut astăzi o întâlnire importantă cu Banca Mondială şi cu FMI. Cu Banca Mondială pentru a ne asigura de o colaborare, dat fiind faptul că s-a schimbat echipa de reprezentare a Băncii în România, Avem tot sprijinul şi nu pe parte financiară, ci pe parte de suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României. De asemenea am chemat la discuţii FMI tot nu pentru a lua bani, cum deja am înţeles că se aude, ci pentru a vorbi cu domniile lor, împreună cu ministrul de Finanţe să facă o vizită la Ministerul Finanţelor să vadă exact cifrele, fiindcă domniile lor în octombrie fac previziunea de sfârşit de an pe partea financiară a României. Dat fiind faptul că ultimele două le-au cam greşit - România nu a funcţionat aşa cum a spus FMI, ci un pic ma

Știrea inițială: 

Întâlnirile au loc în contextul în care Executivul pregăteşte rectificarea bugetară, care ar urma să aibă loc pe 20 septembrie, după cum a anunţat vicepremierul Marcel Ciolacu. 

"Până pe 5 septembrie avem proiecţia bugetului pe 2018, între 5 şi 7 septembrie în sediul din Victoria echipa premierului va lucra cu echipa de la Ministerul Finanţelor, va începe să lucreze atât pe buget, cât şi pe rectificare. Între 7 şi 10 septembrie fiecare ministru va avea întâlniri individuale cu ministrul Finanţelor şi echipa de la Finanţe şi vom stabili cifrele şi în jur de 20 septembrie vom avea rectificarea bugetară", a declarat Ciolacu, pe 25 august, la Neptun. 

Totodată, Executivul pregăteşte proiectul legii bugetului de stat, care ar urma să fie transmis Parlamentului în luna noiembrie. 

"Proiectul legii bugetului de stat va fi elaborat şi transmis în timp Parlamentului, în luna noiembrie, pentru a începe anul viitor cu bugetul aprobat", a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, luni în plenul Parlamentului, la "Ora premierului", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel