Tudose: Anumite bănci sunt NERVOASE. Și-au trimis angajații să protesteze

Mihai Tudose s-a enervat crunt când a aflat că anumite bănci și-ar fi trimis angajații să protesteze.

"Domnule Mișa, felicitări pentru alocațiunea de la început. Tocmai am aflat că niște sucursale ale unor bănci au dat liber angajaților pentru a protesta în fața Guvernului. Dacă băncile sunt nervoase, pe chestia asta, eu vă felicit, domnule ministru Mișa. Poate vor plăti și impozit", a zis Mihai Tudose în ședinţa de Guvern în care urmează să fie adoptată OUG privind Codul Fiscal.

Precizăm că ministrul Mișa spusese că venitul net al angajatului va creşte, iar angajatorul nu va plăti mai mulţi bani la buget urmare a scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10%, a reducerii contribuţiilor sociale de la 39,25% la 37,25% şi a transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.

"Ordonanţa mult discutată, dezbătută, care conţine modificări ale Codului fiscal incluse în programul de guvernare, deci cunoscute demult aceste modificări, aprobate prin Parlament, aduce importante beneficii pentru cetăţeni, cât şi pentru firmele care activează astăzi în România", a afirmat ministrul Finanţelor în deschiderea şedinţei de Guvern, la solicitarea premierului Mihai Tudose.

Se reduc contribuţiile sociale de la 39,25% la 37,25%

Ionuţ Mişa a punctat ca primă măsură fiscală avută în vedere reducerea impozitului pe venit de la "16% la 10% pentru salariaţi, pensionari, persoane fizice autorizate, pentru veniturile din drepturile de autor şi cabinete individuale, pentru chirii, pentru dobânzi, arende, premii, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, venituri din alte surse şi investiţii, cu excepţia veniturilor din dividende, unde impozitul rămâne 5%".

"Totodată, se reduc contribuţiile sociale de la 39,25% la 37,25%, deci are loc o reducere a contribuţiilor sociale cu două procente. În corelaţie cu aceste două măsuri este o a treia măsură, care vizează transferul contribuţiilor şi sarcinii fiscale a obligaţiilor privind contribuţiile sociale obligatorii datorate de angajator la angajat, în cazul veniturilor din salarii şi asimilate salariilor. Vreau să menţionez că toate aceste trei măsuri cumulate vor avea ca efect creşterea venitului net al angajatului fără ca angajatorul să plătească mai mulţi bani la bugetul de stat", a explicat ministrul de Finanţe.

[citeste si]

În timpul acestor discuții, câteva sute de oameni au protestat față de măsurile în ceea ce priveşte de trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel