Tsipras, vizită în Rusia. Liderii UE avertizează: Stai departe de Moscova!

Foto: capitalotc.com
Foto: capitalotc.com

Liderii Germaniei și președintele Parlamentului European îl avertizează pe premierul Greciei, înainte de vizita acestuia la Moscova, că o apropiere de Rusia este periculoasă în actualul context internațional și dăunează relațiilor guvernului grec cu Uniunea Europeană.

Alexis Tsipras efectuează pe 8 aprilie o vizită oficială în Rusia, cu o zi înainte ca termenul limită până la care Atena trebuie să plătească o tranșă din datoria către Fondul Monetar Internațional (FMI) expiră. Informații neoficiale publicate vineri de presa externă spun că Executivul Syriza nu va mai avea bani să plătească pensiile și salariile dacă achită suma de 458 de milioane de euro. În acest context, guvernul grec se gândește serios la varianta declarării default-ului (incapacitate de plată).

Președintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, l-a avertizat pe Tsipras că atitudinea sa față de Rusia fisurează unitatea Europei. Într-o declarație pentru "Hannover Alggemeine Zeitung", citată de Der Spiegel, Schulz a făcut apel la liderul Syriza să nu-și "alieneze" partenerii europeni.

Criza din Grecia: Guvernul Syriza pregătește naționalizarea băncilor și o monedă paralelă

Șeful Parlamentului European a calificat drept "inacceptabil" ca Atena să submineze politica UE față de Rusia în schimbul unui ajutor financiar din partea rușilor.

La un discurs la fel de direct a recurs și șeful Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum. "Cine vrea să aibă în continuare parte de ajutor european trebuie să-și îndrepte compasul spre Bruxelles, nu spre Moscova", a declarat el presei germane.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel spune că "nu-mi pot imagina pentru nimic în lume că cineva din guvernul Greciei se gândește serios să întoarcă spatele Europei pentru a cădea în brațele Moscovei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel