Trump vrea să interzică o politică a armelor

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a exprimat dorinţa de a interzice mecanismele cunoscute sub numele de 'bump stock', utilizate de autorul atacului de la Los Angeles care permit unei puşti să tragă în rafale aproape automate, relatează AFP.

'Am semnat o directivă cerând Departamentului Justiţiei să propună reglementări cu scopul de a interzice toate mecanismele care transformă arme legale în puşti automate', a declarat Donald Trump, în contextul în care un atac armat la un liceu din Florida a relansat dezbaterea recurentă despre armele de foc în Statele Unite.

'Aceste texte urmează să fie definitivate în viitorul apropiat', a adăugat preşedintele SUA cu prilejul unei ceremonii de acordare a unor distincţii la Casa Albă.

Control mai strict

După atacul armat de la Las Vegas, care a făcut 58 de morţi în octombrie 2017, Casa Albă, aleşi republicani, dar şi, fapt rar, National Rifle Association (NRA), puternicul lobby al armelor de foc, şi-au exprimat părerea că aceste mecanisme trebuie supuse unui control mai strict. Cinci luni mai târziu însă nimic nu s-a mişcat pe această temă în Congres.

[citeste si]

Dispozitivul 'bump stock' este o magazie amovibilă care utilizează energia reculului unei arme pentru a imprima o mişcare de du-te-vino extrem de rapidă puştii, ale cărei proiectile se reîncarcă în acelaşi ritm. Atacatorul din Las Vegas, care avea 12 puşti echipate cu un asemenea mecanism, a reuşit în acest fel să tragă până la nouă gloanţe pe secundă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel