Trump, președintele SUA cu cele mai multe probleme legale din istorie. BBC: Pentru a scăpa de închisoare, fostul președinte poate da vina pe angajații săi

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Fostul președinte american Donald Trump a fost acuzat penal pentru a doua oară în trei luni.

 

De data aceasta, subiectul este gestionarea dosarelor secrete după ce a părăsit Casa Albă. Mii de documente au fost confiscate anul trecut în cadrul unei percheziții FBI la proprietatea sa din Florida, Mar-a-Lago, dintre care aproximativ 100 erau clasificate, scrie BBC.

Experții juridici spun că Trump, care candidează din nou pentru președinte în 2024, ar putea risca închisoare dacă va fi condamnat pentru manipularea greșită a documentelor sau pentru obstrucția anchetei.

El a negat în repetate rânduri orice faptă greșită și a spus că „nu s-a gândit niciodată că i se poate întâmpla așa ceva unui fost președinte al Statelor Unite”.

VEZI ȘI: Donald Trump riscă 100 de ani după gratii dacă este găsit vinovat în dosarul arhivelor

Ar putea Trump să fie condamnat la închisoare?

Procurorii nu au confirmat încă acuzațiile exacte cu care se confruntă Trump. Avocatul său, Jim Trusty, a declarat pentru CNN că fostul președinte a primit detalii despre acuzații într-un document de citație.

Acesta a transmis mai departe că documentul conține acuzații de conspirare, fals în declarații, obstrucționarea justiției și păstrarea ilegală a documentelor clasificate conform Legii privind spionajul.

Câteva dintre acestea sunt considerate acuzații grave.

Încălcările Legii privind spionajul poate duce până la 10 ani de închisoare, în timp ce obstrucționarea justiției - de asemenea o infracțiune - implică o pedeapsă maximă de 20 de ani.

Nu este deloc sigur că Trump va fi condamnat. Unii experți juridici cred că ar fi dificil să dovedească că el a comis o infracțiune.

Pentru acuzațiile de obstrucționare a justiției, de exemplu, legea notează că procurorii ar trebui să prezinte dovezi în ceea ce privește acuzațiile că Trump sau membrii echipei sale au manipulat greșit „cu bună știință” materiale „pentru a împiedica, a obstrucționa sau a influența” ancheta.

În cele din urmă, se poate dovedi dificil să dovedești că Trump știa ce se întâmplă. De asemenea, el ar putea argumenta, în mod fezabil, că personalul său a manipulat greșit documentele, fără consimțământul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel