Urmărește emisiunea live


Trump, hotărât să retragă trupe din Irak. Biden vede o problemă

Donald Trump Foto: Agerpres
Donald Trump Foto: Agerpres

Candidatul prezidenţial al Partidului Democrat din SUA, Joe Biden, a declarat că, dacă va câştiga alegerile din noiembrie, va păstra o prezenţă militară redusă în Irak şi în Afganistan, şi că nu are în vedere o reducere majoră a bugetului de apărare al Statelor Unite, transmite vineri dpa.

Într-un interviu acordat publicaţiei militare 'Stars and Stripes', Biden a spus că sprijină o retragere militară, 'dar problema este că trebuie să ne facem în continuare griji din cauza terorismului şi a Statului Islamic'.

'Consider că avem nevoie de o capacitate de operaţiuni speciale pentru a ne coordona cu aliaţii noştri', a afirmat Biden, vorbind despre un număr maxim de 1.500-2.000 de militari.

Preşedintele Donald Trump a făcut din reducerea prezenţei militare americane în străinătate o temă centrală de campanie, denunţând războaiele 'interminabile' ale Statelor Unite. În cursul acestei săptămâni, Comandamentul Central al SUA a anunţat că efectivele americane din Irak vor fi reduse de la 5.200 la 3.000 de militari în septembrie.

VEZI ȘI Trump se ține de cuvânt! Marea MUTARE a trupelor americane din Irak şi Afganistan

Trump a afirmat că va reduce prezenţa militară americană în Afganistan de la 8.000 la 4.000-5.000 de soldaţi până în ziua alegerilor din noiembrie. Contracandidatul său Biden a mai spus că nu intenţionează o diminuare a bugetului de apărare, întrucât armata se va confrunta cu ameninţări potenţiale precum Rusia şi China, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel