Trump dezvăluie informații militare secrete. Pentagonul, șocat

Donald Trump i-a declarat  omologului său filipinez, Rodrigo Duterte, că Washingtonul a trimis submarine nucleare în apele Peninsulei Coreene, potivit  New York Times. Pentagonului nu-i vine să creadă, scrie BuzzFeed News, potrivit news.ro.

Coreea de Nord încearcă să dezvolte o rachetă care să ducă un focos nuclear până în Statele Unite, subliniind că acest program este necesar pentru a contracara agresiunea americană.

În acest context, Trump spune că toate opţiunile sunt pe masă, inculsiv un „conflict major" cu regimul stalinist de la Phenian, dar că îşi doreşte să rezolve criza pe cale diplomatică. Însă preşedintele american urmează calea diplomatică dezvăluind informaţii sensibile, semnalează NYT.

Întro-o conversaţie telefonică purtată pe 29 aprilie cu Duterte, Trump s-a lăudat că Washingtonul are „multă putere de foc" în apele Peninsulei Coreene. Avem două submarine - cele mai bune din lume. Avem două submarine nucleare, nu că am vrea să le folosim , se arată în transcrierea conversaţiei.

Această transcriere a fost pusă în circulaţie marţi, sub inscripţia „confidenţial", de către Departamentul pentru America al Ministerului filipinez de Externe.

[citeste si]

Statele Unite au în largul Peninsulei Coreene portavionul USS Carl Vinson, care s-a alăturat USS Michigan, un submarin cu propulsie nucleară ce a tras la chei în Coreea de Sud la sfârşitul lui aprilie.

În acest context, Pentagonului nu-i vine sa creada ca Trump i-a spus lui Duterte despre submarinele nucleare, scrie BuzzFeed News. "Noi nu vorbim niciodata despre submarine!", au declarat trei oficiali in domeniul Apararii pentru BuzzFeed News dupa publicarea transcrierii conversatiei. Oficiali de la Pentagon sunt socati dupa publicarea transcrierii. Militarii considera ca secretul unor operatiuni de acest fel constituie cheia succesului misiunii lor.

Pe de altă parte, oficiali americani au declarat sub protecţia anonimatului că Trump a discutat informaţii secrete despre  Statul Islamic cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi ambasadorul rus la Washington Serghei Kisliak în Biroul Oval, luna aceasta, ridicând întrebări despre modul în care şeful statului american gestionează secrete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel