SUA - Mexic, zid. Trump forţează un acord

SUA - Mexic
SUA - Mexic

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi că închiderea parţială a activităţii guvernului federal va dura până când solicitarea sa privind finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul va primi răspuns favorabil, transmite Reuters. 

Administraţia federală americană s-a închis parţial sâmbătă şi deocamdată nu există semne ale unor eforturi concrete pentru redeschiderea agenţiilor federale închise din cauza impasului politic legat de cererea lui Trump. Nu vă pot spune când se va redeschide guvernul, dar vă pot spune că nu se va redeschide atât timp cât nu avem un zid, un gard, oricum vreţi să îi spuneţi. Oricum s-ar numi, este acelaşi lucru - o barieră în calea celor care vin în valuri în ţara noastră şi în calea drogurilor, a spus liderul de la Casa Albă după o videoconferinţă de Crăciun cu militarii americani aflaţi în operaţiuni peste hotare. 

Finanţarea a aproximativ un sfert dintre programele federale - printre care Departamentele de Securitate Internă, Justiţie şi Agricultură - a expirat vineri la miezul nopţii. În absenţa unui acord pentru depăşirea acestui impas, închiderea parţială a activităţii guvernului federal al SUA se va prelungi şi în 2019. Construirea unui zid la frontiera cu Mexicul a fost una dintre promisiunile cele mai frecvente din campania lui Donald Trump înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016. 

Vezi şi: Mircea Diaconu: NU admit să fiu acuzat de așa ceva de un neica nimeni!

Proiect uriaș: mutarea Gării de Nord. Ce câștigă bucureștenii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel