EXCLUSIV  Trotuarul care provoacă accidente mortale în Cluj - UPDATE 2

Un tragic accident s-a petrecut, luni, în plin centrul Clujului. Unul dintre motive este și un... trotuar. Poliția a revenit marți cu noi detalii despre stadiul anchetei.

UPDATE 2

Polițiștii l-au depistat pe biciclistul care ar fi fost implicat în accident

'În cursul zilei, biciclistul care ar fi fost implicat în evenimentul rutier din Piața Ștefan cel Mare, din data de 22 noiembrie a.c., a fost identificat de polițiști.

În baza informațiilor obținute, conducătorul bicicletei, respectiv un tânăr de 21 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 6 Poliție pe strada Observatorului din municipiu, fiind condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.

În acest moment, tânărul se află în custodia polițiștilor din cadrul Biroului Rutier, urmând a fi dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.', a transmis IPJ Cluj, marți seară.

UPDATE 1

Poliția îl caută pe biciclistul care ar fi provocat accidentul

'L-AȚI VĂZUT?


ACCIDENT RUTIER ÎN PIAȚA ȘTEFAN CEL MARE

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat la data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, în Piața Ștefan cel Mare.

Impactul în urma căruia a rezultat decesul unui pieton a fost produs între o autoutilitară condusă de un bărbat din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanților și un bărbat de 64 de ani din același municipiu, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcției de deplasare anterior amintite.

În urma activităților de cercetare și verificare a modului și a circumstanțelor în care a avut loc respectivul eveniment, a reieșit faptul că în dinamica producerii acestuia, o persoană ar fi condus o bicicletă prin Piața Ștefan cel Mare dinspre Piața Timotei Cipariu, cu direcția spre Piața Avram Iancu, pe banda de circulație destinată transportului în comun.

La intersecția cu strada Traian Moșoiu acesta ar fi schimbat succesiv benzile de circulație spre stânga, printre autoturismele care circulau pe segmentul respectiv de drum, fiind acroșat de autoutilitară, moment în care aceasta din urmă, printr-o manevră de evitare a impactului a pătruns pe trotuarul din partea stângă.

Deși după producerea evenimentului rutier conducătorul bicicletei ar fi constatat cu propriile simțuri faptul că în urma evenimentul a rezultat vătămarea unei persoane, acesta nu ar fi rămas la locul impactului.

În continuare sunt efectuate verificări în vederea stabilirii identității persoanei care se deplasa pe bicicletă. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.


Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la identitatea bărbatului care se deplasa pe bicicletă,  sunt rugate să sesizeze Poliția municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier sau să apeleze numărul unic de urgență 112!', a transmis marți IPJ Cluj.

Știrea inițială

Luni, în jurul orei 14.00, un pieton a murit în plin centrul Clujului, pe trotuarul îngustat de lângă parcul în reabilitare, aflat în spatele Teatrului Național.

Ce spun martorii, printre care și subsemnatul

Conform martorilor, o mașina ar fi încercat să evite contactul cu un biciclist care ar fi schimbat benzile de mers, deși în zona există pistă de biciclete neîntreruptă.

Prin urmare, mașina a virat stânga și a intrat puțin pe trotuarul de 1,2 metri, la locul accidentului, conform măsurătorii oficiale a polițiștilor. Precizez faptul că trotuarul a fost îngustat în zona pentru a se mai face încă o bandă de circulație și astfel a ajuns la doar 1,2 metri. La capătul străzii are 1,5 metri, conform aceleiași măsurători oficiale, dar se îngustează pe parcurs, precum la locul accidentului de astăzi.

De menționat este că abia încape un om pe trotuar, în zonă se circulă cu viteză și este aproape inevitabil să te 'agațe' cu oglinda o mașină și să te izbești de gard sau să ajungi pe carosabil.

Potrivit acelorași martori, biciclistul a fugit de la locul accidentului!

Ce spune poliția

'Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat în jurul orei 14.00, în Piața Ștefan cel Mare.

Impactul s-a produs între o autoutilitară condusă de un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanților și un bărbat de 67 de ani, din același municipiu,  care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcției de deplasare anterior amintite.

În urma impactului, din nefericire, a survenit decesul pietonului. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzei și a modalității de producere a evenimentului rutier', a transmis IPJ Cluj. 

Ce e de făcut pentru ca astfel de situații tragice să nu se mai repete

În primul rând, administrația locală ar trebui să închidă acest trotuar pericol - public, de doar 1,2 metri!

Mai mult, pe partea cealaltă a străzii, trotuarul are lățimea de 3,9 metri, potrivit acelorași măsurători oficiale întocmite după accident. Este revoltătoare această discrepanță!

Dacă se dorește prevenirea accidentelor, inevitabile în zonă, soluția cea mai simplă și cea mai rapidă de pus în practică este DESFIINȚAREA TROTUARULUI!

Este inadmisibil ca în plin centrul Clujului să existe asemenea trotuare înguste - bombe cu ceas! Mai mult, trotuarul în cauză continuă, cu aproximativ aceeași lățime, și după ce treci de teatru către Catedrala Mitropolitană.

CITEȘTE ȘI: Cluj-Napoca, sub asaltul trotinetelor. Accidente pe bandă rulantă! Cum a luat amploare un fenomen extrem de periculos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel