Trimisul Ucrainei la OIAC afirmă că Rusia poate folosi arme chimice și că în Donețk s-au împărțit deja măști de gaze

Trimisul Ucrainei la OIAC afirmă că Rusia poate folosi arme chimice și că în Donețk s-au împărțit deja măști de gaze  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Trimisul Ucrainei la OIAC afirmă că Rusia poate folosi arme chimice și că în Donețk s-au împărțit deja măști de gaze / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Maksym Kononenko, trimisul Ucrainei la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, susține că există posibilitatea ca Rusia să utilizeze arme chimice în țara sa.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice a emis marți o scrisoare către OPCW (Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice), avertizând că forțele ruse din Donețk ar putea folosi armele chimice ca pretext pentru a-și continua invazia în Ucraina.

„Conform informațiilor de la serviciile de informații din Donețk, ocupanții înmânează măști de gaz militanților locali și armatei ruse. Există o posibilitate de provocare, cum ar fi aruncarea în aer a rezervoarelor industriale cu produse chimice”, a scris Maksym Kononenko, ambasadorul Ucrainei la OIAC.

Kononenko a adăugat că „Rusia va acuza atunci cel mai probabil armata ucraineană de acest sabotaj împotriva populației civile. Declarăm că, spre deosebire de ocupanții ruși, Ucraina nu folosește astfel de metode. Nu avem arme chimice și, spre deosebire de Rusia, nu le-am folosi niciodată”

El a continuat că „Ucraina este un susținător puternic al Convenției privind armele chimice..., care este recunoscută pe scară largă ca primul instrument multilateral, interzicând întreaga clasă de arme de distrugere în masă sub mecanisme internaționale stricte și eficiente de control și conformare.”

BBC a raportat miercuri că forțele ruse ar putea folosi arme neconvenționale și că „cel mai probabil se referă la arme chimice, deși termenul acoperă și arme nucleare tactice (la scară mică), arme biologice și bombe murdare”, potrivit JPost.

Marea Britanie susține că Putin a mințit și a trimis trupe recrutate în Ucraina. „Scădere notabilă“ a activității aeriene

Marea Britanie spune că Moscova a fost nevoită să trimită trupe recrutate în Ucraina, în ciuda asigurărilor președintelui Vladimir Putin, inclusiv de săptămâna aceasta, că acest lucru nu se va întâmpla.

Raportul din Marea Britanie spune: „Pe măsură ce victimele cresc, președintele Putin va fi forțat să apeleze la toate forțele armate ruse și din alte surse pentru a-și înlocui pierderile”.

Marea Britanie constată, de asemenea, o „scădere notabilă” a activității aeriene ruse deasupra Ucrainei în ultimele zile și spune că acel convoi rusesc, aflat la nord-vest de Kiev, a făcut puține progrese și „suferă pierderi continue din cauza forțelor armate ucrainene”.

Aproximativ 5.000 de soldați ruși au fost uciși până acum, au estimat rapoartele anterior, conform BBC (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel