Tricolorul, dus de jandarmi, la -30 de grade, pe vârful Elbrus din Caucaz

FOTO: IJJ Brașov
FOTO: IJJ Brașov

Drapelul României a fost dus de jandarmii brașoveni pe "Tronul Zeilor", vârful Elbrus, cel mai înalt munte din Caucaz. Performanța a fost realizată în opt ore, la temperaturi de - 30 de grade Celsius. 

În această dimineață la ora 9:00, patru jandarmi din cadrul Jandarmeriei Montane Braşov - locotenent Deleanu Tudor, plt.adj.şef Gârniţă Constantin, plt.adj. Bârligă Marian şi plt.adj. Blajiu Marian - au dus la bun sfârşit misiunea începută în data de 12.07.2019, respectiv aceea de a arbora drapelul naţional la cei 5.642 de metri ai vârfului Elbrus din munţii Caucaz.

Performanţa lor s-a realizat la capatul a opt ore de efort susţinut, în condiţii meteo grele, precum temperaturi de sub -30°C, ninsoare, ceaţă şi vânt, însă sentimentul datoriei împlinite a făcut ca acest efort să nu fie resimţit de cei patru temerari decât într-o foarte mică măsură.

Performanţa celor patru jandarmi brașoveni se adaugă celei din 2017, când la data de 5 septembrie, la ora 13:00 au arborat drapelul pe vârful Mont Blanc (4.810m) şi celei din 2018, când la data de 5 august, la ora 10:00 au arborat drapelul pe vârful Matterhorn (4.478 m).

Vezi și: Nu lăsați STICELE CU APĂ în mașină. Apelul autorităților, pericol uriaș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel