Tribunalul Constanța: Nicușor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu

Preşedintele suspendat al Consiliului Județean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, rămâne în arest la domiciliu, este decizia pe care au luat-o, joi, judecătorii Tribunalului Constanța, într-un dosar în care acesta este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni printre care abuz în serviciu și conflict de interese.

Magistrații au dispus menținerea măsurii arestului la domiciliu, prelungind respectiva măsură pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 22 martie și până pe 20 aprilie. Judecătorii au considerat ca fiind nefondată cererea lui Constantinescu de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Judecătorii au respins ca fiind nefondată și cererea inculpatului de încuviințare a părăsirii domiciliului, pentru a merge la CJ și a-și exercita atribuțiile de serviciu.

Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare, scrie Agerpres.

Nicuşor Constantinescu a solicitat, miercuri, la Tribunalul Constanţa, înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar sau dacă situaţia rămâne neschimbată să i se permită să meargă la Consiliul Judeţean.

Nicușor Constantinescu, suspendat de la șefia Consiliului Județean Constanța

Nicușor Constantinescu este cercetat penal în stare de arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat, potrivit procurorilor DNA, de abuz în serviciu (trei infracțiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, coruperea alegătorilor (două infracțiuni), conflict de interese (zece infracțiuni, dintre care cinci în formă continuată), precum și de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

Președintele suspendat al CJ Constanța este cercetat penal în stare de arest la domiciliu, de către procurorii anticorupție, și în dosarul Centrul Militar Zonal, sub acuzația de abuz în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel