Tribunalul București:Interceptări NELEGALE în dosarul Olguța Vasilescu

Decizie importantă a magistraților Tribunalului București în ceea ce o privește pe Lia Olguța Vasilescu, primar al municipiului Craiova. 

"Magistrații Tribunalului București constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penale privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguța prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofițeri de poliție judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz și anume: declarațiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela și denunțul formulat de Pârvulescu Ionuț Cosminla data de la 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirilor ambientale dintre Vlăsceanu Ion și Pârvulescu Ionuț din data de 19.02.2016, aceastea fiind obținute în mod nelegal. Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de 5 zile de la comunicare trebuie să înștiințeze judecătorul de cameră preliminară dacă menține dispoziția de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei", se arată în decizia Tribunalului București, potrivit Antena 3. 

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Ce spune Bogdan Chireac

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat în legătură cu această decizie în emisiunea "Sinteza Zilei": "Prima dată, m-aș gândi la faptul că democrația în România mai are o șansă și că respectarea drepturilor omului în România nu este complet pierdută. Auzind însă că e prima instanță și că există posibilitatea de apel, mă feresc să fac un comentariu fiindcă mă aștept ca a doua instanță să constate că toate probele sunt legale și să continue judecarea Liei Olguța Vasilescu. Ce să fac, sunt mai pesimist!", a spus Bogdan Chirieac.

Lia Olguța Vasilescu, prima reacție după decizia Tribunalului București

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a oferit la scurt timp după decizia judecătorilor o primă reacție, în cadrul aceleiași emisiuni, apreciind că "s-a făcut dreptate", dar și că ceea ce spunea că este "bombă în acest dosar încă nu a explodat".

"M-am bucurat. Era normal să fie așa. Nu știu câți m-au crezut în momentul când am spus că în dosarul meu s-au obținut ilegal probe. Acum avem și o decizie a instanței care confirmă acest lucru. Am trecut prin patru instanțe pentru vina de a fi văruit niște fațade în centrul istoric al Craiovei. Astăzi este deja a cincea instanță care îmi aduce această decizie favorabilă. Nu pot decât să mă bucur de faptul că sunt judecători corecți în România și că ceea ce s-a întâmplat până acum în cazul meu începe să devină pentru toată lumea destul de clar. Nu e o situație ușoară pentru mine. Am trecut printr-o reținere de 24 de ore, printr-un arest al domiciliu", a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Este vorba despre dosarul în care Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie, a stat în arest la domiciliu și arestată pentru 24 de ore.

În 9 august, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, însă decizia a fost atacată de procurorii anticorupţie.

În timpul procesului, un procuror de la DNA le-a cerut judecătorilor să îi interzică primarului din Craiova participarea la emisiuni radio şi de televiziune, dar şi să se apropie de martorii şi denunţătorii din dosarul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel