Tren deraiat în Crimeea în urma unei explozii. Serviciile secrete ucrainene: Nu va fi pace cât ruşii sunt acolo - Foto

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii de pe lângă Ministerul Apărării ucrainean (GUR), Andrii Iusov, a declarat joi, în legătura cu explozia în urma căreia un tren a deraiat în peninsula ucraineană Crimeea, ocupată din 2014 de Rusia, că nu va fi pace în acest teritoriu până când forţele ruse nu se vor retrage, relatează EFE.

'Pe aceste rute de cale ferată sunt transportate arme, muniţii, vehicule blindate şi alte mijloace folosite în războiul de agresiune împotriva Ucrainei, aşa că este firesc ca şinele să se deterioreze şi să nu funcţioneze o perioadă de timp', a afirmat Iusov într-o intervenţie televizată, ale cărui declaraţii sunt citate de agenţia oficială ucraineană Ukrinform.

Foto

Declaraţiile lui Iusov se înscriu în linia obişnuită adoptată de autorităţile ucrainene de a nu revendica sau nega acţiunile de sabotaj din spatele liniilor inamice şi lasă deschisă posibilitatea ca Kievul să fie autorul.

Reprezentantul serviciilor de informaţii militare a adăugat că 'infrastructura din Crimeea va reveni la o funcţionare normală odată ce peninsula va reveni sub controlul Kievului, aşa cum cere dreptul internaţional'.

'Nu va fi pace în peninsulă atât timp cât acolo se află terorişti ruşi', a insistat el. Media de stat ruse au relatat joi dimineaţă că o explozie a avut loc pe calea ferată lângă Bahcisarai, în chiar centrul Crimeii.

Ruşii au calificat imediat incidentul drept un 'act de sabotaj'. În urma exploziei, au deraiat vagoane care transportau cereale. Potrivit presei, aproximativ 50 de metri de cale ferată au fost avariate. Ruşii au mai spus că circulaţia trenurilor pe ruta Simferopol-Sevastopol a fost suspendată, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel