Trasee închise în munți. Risc mare de avalanșă. Avertizare Salvamont Dâmbovița

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Salvamontiștii din Dâmbovița avertizează cu privire la pericolul de producere a avalanșelor. 

Salvamont Dâmbovița a închis mai multe trasee din Masivul Bucegi și tot Masivul Leaota din cauza pericolului de avalanșă. Probleme sunt și în Munții Brașovului unde zăpada apoasă a rupt mai mulți copaci, scrie Mediafax. 

Potrivit Salvamont Dâmbovița, din cauza pericolului ridicat de avalanșă au fost închise traseele Peștera - Vf. Omu pe Valea Obârșiei (Banda albastră), Peștera - Refugiul Bătrâna pe Valea Doamnelor (Triunghi roșu), Peștera - Piatra Arsă (Banda Albastră), Padina - Cota 2000 (Banda Roșie), Muntele Tătaru - Cabana Bolboci sau Cheile Tătarului (Triunghi roșu și triunghi galben) și Dobrești - Scropoasa .- Cabana Bolboci pe Valea Ialomiței (Cruce albastră).

Trasee montane închise

De asemenea, au fost închise toate traseele din Masivul Leaota. Restricțiile sunt valabile până duminică, dar pot fi prelungite, avertizează salvamontiștii.

Probleme sunt și în Munții Brașovului. Serviciul Salvamont avertizează că din cauza stratului de zăpadă apoasă, format în ultimele zile, pe Muntele Tampa au căzut foarte mulți arbori.

Turiștii sunt sfătuiți să evite zona și să fie atenți pe celelalte trasee deoarece încălzirea vremii va face ca fenomenul să se extindă. Principala recomandare este ca pauzele de pe traseele montane să fie făcute în locurile deschise, cu puțină vegetație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel