Transylvanian BBQ Festival - Smokerele vor fi pornite în weekend

FOTO: Facebook / Transylvanian BBQ Festival
FOTO: Facebook / Transylvanian BBQ Festival

Concerte Taxi, Republic, Zanzibár și Bojtorján vor diversifica programul ediției a 2-a a Transylvanian BBQ Festival, care anul acesta se va desfășura într-o locație pitorească, în curtea castelului Mikó din Olteni, județul Harghita, în perioada 17-19 mai. Acesta este primul concurs național oficial, etapa din România a concursului american.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Grüman Róbert, a spus că anul trecut s-a formulat cerința ca să se pună un accent mai mare pe street food-ul autentic, de aceea, anul acesta vor fi mai multe food truck-uri și, în același timp, publicul va putea gusta din toate mâncărurile legate de barbecue. 

”Vom organiza zilnic două concerte, vor evolua în total șase formații: pe lângă Republic, Taxi, Zanzibár și Bojtorján, vor concerta și formațiile 4S Street din Gheorgheni și Pinceband din Covasna. Programul se va desfășura vineri, 17 mai, între ora 17 și 24, iar sâmbătă și duminică, 18-19 mai, între ora 11 și 24, intrarea zilnică poate fi achitată la prețul de 10 lei. Am amenajat și o parcare cu cinci sute de locuri de mașini. Merită făcută o vizită, deoarece cei interesați vor fi așteptați într-un mediu plăcut cu mâncăruri delicioase, bună dispoziție și cu programe interesante pentru copii și să nu mai vorbim de faptul că se va putea vizita și unul dintre cele mai semnificative ansambluri de clădiri ale arhitecturii clasice târzii din Ținutul Secuiesc", a subliniat Grüman Róbert.

Concurs unic în România 

La concursul organizat după regulamentul Kansas City Barbecue Society (KCBS) s-au înscris 19 echipe din 8 țări, la evenimentul gastronomic covăsnean vor sosi concurenți din țară dar și din Olanda, Ungaria, Bulgaria, Germania, Anglia, SUA și Italia.

Transylvanian BBQ Festival este singura competiție de calificare din România pentru concursul KCBS. Echipa cea mai bine clasată primește automat drept de participare la Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue. 

Vezi și: Trepte de marmură, vopsite pentru Klaus Iohannis. Reacții virulente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel