Transnistria a doborât o dronă care viza atacarea unor antene radio / FOTO

Transnistria a doborât o dronă care viza atacarea unor antene radio  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Transnistria a doborât o dronă care viza atacarea unor antene radio / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Tiraspolul a confirmat combaterea unui atac în Transnistria. Conform autorităților separatiste, drona a fost lansată din Ucraina.

Presa de la Tiraspol anunță că separatiștii ar fi prevenit un nou atac la Maiak, Grigoriopol. Anterior, antenele radio de acolo au fost avariate în urma unei explozii.

O dronă urma să aducă un dispozitiv de detonare în zonă, informează novostipmr.com – agenție de presă din stânga Nistrului, cu referire la Pervîi Prednistrovskii. Cazul a fost înregistrat în noaptea de luni spre marți.

Drona cu dispozitivul radio atașat a fost neutralizată. Sursele citate precizează că dacă explozia se producea, antenele care retransmit posturile de radio rusești ar fi fost scoase din funcțiune. Pe canalele oficiale de comunicare a miliției transnistrene informațiile nu se regăsesc.

Chiar dacă încă nu există informații oficiale, canalele de Telegram cu informații din stânga Nistrului deja au publicat mai multe dezvăluiri de la fața locului. Printre ele se numără inclusiv imagini cu dispozitivul.

Pe 26 aprilie în Transnistria au avut loc mai multe incidente, calificate de Chișinău drept luptă internă a grupurilor din regiunea separatistă. S-au produs o serie de explozii, iar oficialii din zonă au învinovățit cetățeni ucraineni de organizarea lor. La rândul său, Kievul susținea că totul ar fi fost planificat de serviciile secrete ale Rusiei, conform Realitatea.md

The Times: Putin se pregătește să invadeze Moldova

Rusia va încerca să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, prin Moldova, potrivit unor surse militare ucrainene, citate de The Times.

Una dintre surse a spus că există un „număr de indicatori” care prevestesc un atac în viitorul apropiat asupra fostului stat sovietic, care are doar 3.250 de soldați în armata sa. 

O invazie a Moldovei finalizată cu succes ar duce la mutarea trupelor ruse pe flancul Vestic, către Odesa, în Ucraina.

„Credem că Kremlinul a luat deja decizia de a ataca Moldova. Soarta Moldovei este crucială. Dacă rușii vor începe să preia controlul, noi vom fi, militar, o țintă mai ușoară, iar amenințarea la adresa Ucrainei va fi existențială”, a spus sursa (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel