Transfăgărăşanul se închide de la 1 noiembrie

CNADNR a anunțat că DN 7C - Transfăgărăşan va fi închis circulaţiei rutiere începând din 1 noiembrie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru - judeţul Argeş) şi kilometrul 131 (Bâlea Cascadă - judeţul Sibiu).

Interdicţia de circulaţie  va intra în vigoare în cursul nopţii de miercuri spre joi şi va fi valabilă până pe data de 30 iunie 2013, conform regulamentului de funcţionare al Transfăgărăşanului.

 Închiderea circulaţiei pe tronsonul de drum cuprins între kilometrii 104 şi 131 va fi semnalizată de panouri informative amplasate la intrările pe DN 7C, în comuna Bascov din judeţul Argeş şi în localitatea Cârţişoara din judeţul Sibiu, dar şi în alte puncte de pe traseu.

 Măsura închiderii circulaţiei este luată de CNADNR din cauză că drumul nu poate fi deszăpezit pe timpul iernii, iar în zonă există risc mare de producere a avalanşelor.

 Pentru împiedicarea accesului autovehiculelor, porţile tunelului de la Bâlea Lac, care asigură legătura între judeţele Argeş şi Sibiu, vor fi încuiate de drumari.

Cealaltă șosea la fel de spectaculoasă, Transalpina, nu va fi închisă în următoarele zile. Din câte se pare, pe 2 noiembrie, este aşteptat la Rânca premierul Victor Ponta, însoţit de mai mulţi miniştri, ocazie cu care va fi lansată o strategie de dezvoltare a zonei turistice Rânca şi de punere în valoare a drumului Transalpina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel